Red Bull toob Venemaa etapil rajale tuuleklaasiga vormel-1 auto

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 võistkond andis teada, et toob sel nädalavahetusel Sotši ringrajal peetava Venemaa etapi reedesel esimesel vabatreeningul rajale auto, millele on kinnitatud tuuleklaas.

Tegemist on Red Bulli lahendusega FIA nõudmisele, et tiimid töötaksid 2017. aastaks välja sõitja pead kaitsva turvasüsteemi. Tänavu on enda lahendust juba avalikkusele näidanud Ferrari, kes demonstreeris hooajaeelsel testil «Halo» nimelist kaitset, mis ulatub juhi pea kohale.

Erinevalt sellest ei ole Red Bulli tuuleklaasil keskpiilarit, mis peaks sõitja vaatevälja paremaks muutma. «Usume, et väljavaade kokpitist on parem ja tegemist on ka elegantsema lahendusega kui bumerangi meenutav «Halo»,» vahendab Autosport Red Bulli tiimijuhi Christian Horneri sõnu.

Küll aga on skeptikud seni kahtlevad selle suhtes, mis saab nähtavusest juhul, kui sõidu ajal hakkab sadama vihma või rajale satub õli. Seni on Red Bulli sõitjad Daniel Ricciardo ja Daniil Kvjat katsetanud tuuleklaasi võistkonna simulaatoril, mille järel mõlemad nimetasid klaasi heaks lahenduseks.

Ferrari lahendus sõitja pea kaitseks. FOTO: Scanpix
Ferrari lahendus sõitja pea kaitseks. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles