Kanguri koduklubil on võimalus lõpetada ülipikk karikapõud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Peeter Langovits

Korvpalli FIBA Europe Cupil finaali jõudnud Eesti koondise kapteni Kristjan Kanguri koduklubil Varesel on pikk ja väärikas ajalugu, aga Euroopas pole karikat pea kohale tõstetud juba aastakümneid.

Viimati võideti mõni üle-euroopaline klubisari aastal 1980, kui parimad oldi FIBA karikavõitjate karikasarjas. Euroopa klubikorvpalli tugevaimas sarjas, mis toona kandis nime FIBA Euroopa meistrite karikasari, oldi 1970ndatel parimad koguni neljal korral. Itaalia liigas triumfeeriti viimati aastal 1999.

Kanguri ja Varese homne finaalivastane on Frankfurdi Skyliners. Finaalipääsuga on Kangur eestlaste seas juba ajalugu teinud - FIBA korraldatava eurosarja finaali on seni jõudnud vaid Jaak Lipso (Moskva CSKA) ja Martin Müürsepp (Ateena AEK, Kaasani Unics).

Poolfinaalis Varesele alistunud Chalon on eurosarja finaali jõudnud vaid 2001. aastal, kui FIBA Saporta karikasarja esikohamängus kaotati Ateena Maroussile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles