Puidet jätkab mängimist Rootsi kõrgliigas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puidet.
Jaan Puidet. Foto: Erakogu

Lõppeva hooaja alguses Rootsi kõrgliiga klubi KFUM Jämtland Basketiga aastase lepingu sõlminud Jaan Puidet jätkab klubis ka järgneval hooajal.

Endine TTÜ tagamängija viskas oma debüüthooajal Rootsi kõrgliigas keskmiselt kuus punkti ja võttis neli lauapalli, tagades sellega Östersundi linna klubile koha kõrgliigas ka järgmiseks hooajaks.

24-aastase korvpalluri sõnul on liiga oma mängustiili poolest huvitav ja tasemelt kõva. «Võrreldes Eesti liigaga on seal enamasti tundmatud näod, nii palju tean vastaseid, kui palju nendega eelmisel hooajal kokku puutusin, seega on endiselt palju uut ja huvitavat,» lisas Puidet.

«Linn ja klubi, kus elasin ja mängisin, sobisid minule hästi ning hea meel on tagasi minna. Rootsis olles saan keskenduda enamasti treeningutele ja olla teises keskkonnas ning tunnen, et olen mängijana edasi arenenud,» kiitis Puidet oma tingimusi Kesk-Rootsis.

Jämtland Basketi peatreener Torbjörn Gehrke on aga eestlase panusega rohkem kui rahul. «Jaan on prototüüp mängijast, kes peaks olema igas võistkonnas. Ta annab alati endast kõik meeskonna jaoks, täiuslik meeskonnamängija. Ma ei imestaks, kui ta duubeldab järgmisel hooajal kõik oma statistilised näitajad.»

«Kui ma küsisin hooaja lõpus mängijatelt, mida uut teeksime või mida parandaksime järgmisel hooajal meie klubis, siis kõik soovisid, et Jaan jätkaks meiega,» lisas rootslaste peatreener.

Lepingu eest hoolitsenud Kokkuta Managemendi agent Marten Lombiots lisas omalt poolt: «Kuna mängija soov oli jätkata välismaal ning klubi tundis pärast hooaega Jaani vastu tõsist huvi, siis otsustasime, et see on hea koht, kuhu tagasi minna. Eelmisel hooajal oli Puidetil ka pisemaid vigastusi ning seega ei saanud ta endast seal päris maksimumi anda. Jaan on väga töökas ja eeskujuliku suhtumisega mängija ning usume, et Rootsi klubis on ta võimeline oma arengus järgmise sammu edasi astuma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles