Filipiinide poksilegend astub võitlusesse korruptsiooniga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. Foto: SCANPIX

Poksimiskarjääriga lõpu teinud filipiin Manny Pacquiao on end täielikult pühendanud poliitikale. Kuigi ta kuulub juba Filipiinide kongressi, kandideerib Pacquiao järgmisel nädalal ka senatisse.

Pacquiao suurimaks trumbiks on tema kuulsus. Tema matšide ajal olid alati linnatänavad tühjad ning ka kuritegevuse tase langes nullini. Kõik elasid talle kaasa, kirjutab BBC. Kuigi endisele poksijale elatakse kampaania ajal kõvasti kaasa, tunnevad mõned ka muret, et ta ei saa suurel areenil hakkama.

Nimelt on Pacquiao avaldanud soovi ühel päeval tõusta Filipiinide presidendiks. Kriitikud arvavad, et välispoliitilised küsimused, eelkõige Hiina ja Filipiinide suhetes, on tema nõrkuseks.

«Filipiinlased armastavad Mannyt – ta toob välja riigi parimad küljed. Ta suudab poksiringis alistada suuri nimesid, kuid õige küsimus on, kas ta suudab võidelda ka riiki hävitava korruptsiooni vastu,» rääkis kohalik Julie Francisco BBCle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles