Forte ja Frida võidukad Seiko Cup 2016 Avavõistlusel

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev Jahtklubis on pikaks traditsiooniks avada suvine purjetamishooaeg 1. mail. Nii ka sel aastal. Ilmataat oli seekord purjetajatega sõber ja pakkus klubisse tulnud meresõpradele mõnusaid kevadisi ilmatingimusi.

Pärast klubi lipu heiskamist klubi Lipuväljakul oodati järgmist tähtsat hetke – esimest hooaja hoiatussignaali merel kell 14. Kevadist ilma olid merele nautima tulnud suisa 25 jahi meeskonnad. Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja, mis ka sel aastal tänu klubi pikaaegsele toetajale ja koostööpartnerile kannab nime SEIKO Cup, avas hooaja Avavõistlus.

Foto: Kalev Jahtklubi

Kui LYS grupi jahid said kõik esimese stardisignaali peale edukalt starditud, siis ORC klassi jahtide võitlusvaim oli ilmselt talvega nii suureks paisunud, et starti minekuga kiirustades oli esimese lähte tulemuseks üleüldine valestart. Väike stardiliini korrastamine korraldajate poolt ja kümne minuti pärast olid ka kõik ORC grupi jahid edukalt võistlusrajal. Stardid anti Pirita rannahoone lähistelt ja võistlusdistantsi esimeseks märgiks seekord põhjatuule tõttu purjetajate keeli kuues märk Kuulimuna juures, kust tuli tagasi purjetada stardiliini poi juurde – sedasama distantsi „vorstina“ kaks korda läbida ja purjetada läbi finišijoone Pirita jõel. Ca poolteist tundi sõiduaega oli just see, mida oli suurepärastes tingimustes paras läbida, et talvega veidi rooste läinud oskusi lihvida.

LYS grupi esikoha võttis 2015.a LYS grupi väiksemate jahtide esikoha omanik Frida Andres Kõndi meeskonnaga, kellel järgnes Andres Aaviku juhtimisel Minni meeskond ja kolmandana Oleg Egipte Maori. LYS grupis osales arvestusse läinud jahte kümme. ORC grupis, kus stardiliinil oli 15 jahti, võidutses valitsev Euroopa meister Forte Jaak Jõgiga roolis. Täpselt minutiga edestas Forte teiseks tulnud, talvega uue kuue, väljanägemise ja nime saanud Amserv Toyota Sailing Team’i Margus Zuravljovi meeskonnaga. Vaid kolm sekundit jäi teisest kohast maha mullune karikasraja ORC grupi võitja My Car Andres Laulu meeskonnaga. ORC grupis said ametliku tulemuse kirja 13 osalenud jahti.

Autasustamise ja klubi lipuväljakul muljete jagamise tegi pidulikumaks ja mõnusamaks muusik Siim Aimla bändi musitseerimine klubi rõdul. Hooaeg on igati toreda alguse saanud!

Purjetajaid ootab uus võistlus aga juba kolmapäeval, mil algab läbi hooaja kestev teine seeriavõistlus – MarinePool Kolmapäevaregatt 2016. Seiko Cupi järgmine osavõistlus toimub aga juba mõne nädala pärast kui 21. mail võetakse mõõtu E4 karikavõistluse raames lühirajal.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles