Taandatud venelase koha võtab Hollandi imelaps

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen (vasakul) ja Daniil Kvjat (keskel) vahetavad kohad. Carlos Sainz Jr. (paremal) jääb Toro Rossosse.
Max Verstappen (vasakul) ja Daniil Kvjat (keskel) vahetavad kohad. Carlos Sainz Jr. (paremal) jääb Toro Rossosse. Foto: SCANPIX

VORMEL-1. Red Bulli meeskonnal sai Daniil Kvjatist kõrini ja 22-aastane venelane saadeti karistuseks järelkasvutiimi Toro Rossosse. Otsustavaks sai mehe eksimus Venemaa etapil, kui ta sõitis avaringil kaks korda Sebastian Vetteli Ferrarile otsa ja sundis sakslase katkestama.

Samad mehed sattusid konflikti ka Hiina GP-l, kui Kvjati manöövri järel põrkasid kokku Vettel ja Kimi Räikkönen. Vettel sõimas pärast võidusõitu Kvjatil näo täis, kuid tegelikult tolles intsidendis venelasel süüd polnud. Hiina etapi lõpetas Kvjat kolmanda kohaga.

Red Bullil ja Toro Rossol on kahe peale neli piloodikohta, kus oma juhte vangerdada. Venemaal juhtunu järel otsustati Kvjat saata madalamale tasemele end tõestama ja tippu edutati kõigest 18-aastane hollandlane Max Verstappen, kellest saab Red Bulli esipiloodi Daniel Ricciardo tiimikaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles