Peep Pahv: oluline oli otsus – jätkata!

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv. Foto: Andres Haabu

25 aastat tagasi vaieldi selle üle, kas Kalevil üldse oli moraalset õigust Nõukogude Liidu meistrivõistlustel osaleda või tulnuks sarnaselt Leedu ja Gruusiaga juba hooaja eel loobuda. Leidub neidki, kelle arvates tulnuks mängimine lõpetada 1991. aasta jaanuaris, pärast veriseid sündmusi Vilniuse teletorni juures. Sellise arvamuse levitajaid leidus isegi spordiajakirjanike hulgas – näiteks legendaarne Gunnar Press ja tänapäeval vaid jalgpallile pühendunud Indrek Schwede – ning nende muidu tublide meeste seisukohta võib mõista. Kuid mitte nõustuda!

Kuigi ajad olid pöördelised, andis vaid mõni kuu enne Eesti taasiseseisvumist saavutatud võit Eesti inimestele tohutu emotsionaalse laengu. Nii nagu läbi hooaja olid ülevaid tundeid tekitanud põhiturniiril saadud võidud kurjuse kehastuseks peetud Moskva CSKA üle. Need polnud ju lihtsalt võidud… need olid midagi erilist – väike Eesti võitis suurt süsteemi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles