Rootsi oli hoki MMil Lätiga hädas, Kanada alustas võimsalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslased (kollases) olid lätlastest veidike osavamad.
Rootslased (kollases) olid lätlastest veidike osavamad. Foto: SCANPIX

JÄÄHOKI. Eile tehti Venemaal algust jäähoki MM-finaalturniiriga ning avapäev pakkus kohe põnevaid vastasseis. Eesti lähinaabritest olid vastamisi Rootsi ja Läti. Lisaajale läinud A-alagrupi kohtumise võitsid lõpuks rootslased 2:1.

Tänavusele MMil üsnagi tagasihoidliku koosseisuga tulnud rootslased asusid kohtumist juhtima juba enne kolmanda mänguminuti möödumist, kui tabamuse sai kirja Jimmie Ericsson. Kristaps Sotnieksi kolmanda kolmandiku keskpaigas visatud värav viis matši aga lisaajale. Lisaajal viskas rootslaste võiduvärava Gustav Nyquist. Kohtumise algusest oli sellest hetkest tiksunud 64.06.

Teises samal ajal toimunud kohtumises teenis kindla võidu tiitlikaitsja Kanada, kes alistas B-alagrupis noore USA tiimi 5:1. USA asus küll matši juhtima, kuid juba avakolmandiku lõpuks oli kanadalased saavutanud eduseisu. Kanada on nüüd jäähoki MMidel saanud koguni 11 võitu järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles