Suurt mängu asus Girol dikteerima Nibali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali tänavuse Giro stardis.
Vincenzo Nibali tänavuse Giro stardis. Foto: SCANPIX

Apeldoornis peetud jalgratturite mitmepäevasõidu Giro d'Italia 9,8 km pikkuse proloogi võitis kodupubliku rõõmuks küll Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), kuid kokkuvõtet silmas pidades hakkab taktikat dikteerima 16. koha saanud ja hollandlasele 19 sekundit kaotanud Vincenzo Nibali. Nimelt sõitis koos Tanel Kangertiga Astanas pedaaliv itaallane mägironijatest välja parima aja.

Tõsi, Dumoulin sai eelmise aasta Vueltal üllatavalt kõrge kuuenda koha, kuid nüüd on ta teatanud, et üldarvestuses tal suuri eesmärke pole. Nibali edestab 5 sekundiga mulluse Tour de France'i kolmandat meest Alejandro Valverdet (Movistar) ja 21 sekundiga eelmisel Girol kolmanda koha saanud Mikel Landat (Sky), kirjutab Spordipartner.ee.

31-aastast Nibalit peetakse tänavuse Giro suurfavoriidiks ning Itaalia väljaanne La Gazzetta dello Sport pani koguni pealkirja «Nibali versus ülejäänud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles