Jalgpallurid välismaal: Vaikla hoidis Rootsi meistrite värava puhtana, Jääger tegi Norras skoori

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla Eesti koondise trennis
Andreas Vaikla Eesti koondise trennis Foto: Sander Ilvest

Läinud nädal oli edukas Skandinaavias pallivate Eesti jalgpallikoondislaste jaoks. «Norrakatest» sai jala valgeks kaitsja Enar Jääger, võidurõõmu said maitsta ka Taijo Teniste, Karol Mets, Pavel Londak ning Rootsi meistri puurilukk Andreas Vaikla.

Jääger lõi Vålerenga 3:0 võidumängus Sarpsborg 08 vastu meeskonna avavärava 21. minutil. Taijo Teniste aitas Sogndalil võõrsil alistada 3:1 Aalesundi. Karol Mets ja Stavangeri Viking olid 2:0 üle Tromsøst. Nii Jääger, Teniste kui ka Mets veetsid väljakul 90 minutit. Pavel Londak veetis terve kohtumise vahetusmeestepingil, kuid Rosenborg oli Norra meistrivõistlustel 3:1 üle Stabækist.

Rosenborg on Norra kõrgliiga liider 22 punktiga, Viking tõusis võidu toel kuuendale tabelireale (16 puntkiga), Sogndal (11) ja Vålerenga (9) on vastavalt kümnendal ja 11. kohal.

Läinud nädalal peeti kohtumisi ka Norra karikavõistlustel. Rosenborg alistas 4:1 Nardo ning järgmisse ringi pääses ka Vålerenga, kes oli 2:0 parem KFUMist. Sogndal jäi 0:1 alla Nest-Sotrale ja Viking pidi tunnistama Vidari 2:1 paremust.

Uuel nädalal kohtub kõrgliigas Vålerenga kolmapäeval võõrsil Bodø/Glimtiga. Neljapäeval sõidab Rosenborg Kristiansandi, kus neid võõrustab kohalik Start ning Stavangeri Viking mängib võõral väljakul Stabækiga. Koduväljakueelist saab nautida Sogndal, kes kohtub neljapäeval Tromsøga.

Tiitlikaitsja Norrköpingu esiväravahi vigastuse tõttu on Rootsis esikindad haaranud nooruke Andreas Vaikla, kes hoidis läinud nädalal puuri puhtana lausa kahel korral. Esmaspäeval oli Norrköping 3:0 üle Helsinborgist, eile oldi 2:0 üle Jönköpingu Sodrast. Norrköping on kaheksa mänguga kogunud 18 punkti ning pühapäeval Helsinborgile alla vandunud Malmö jääb neist kolme punkti kaugusele.

Tšehhi esiliigas oli olulises kohtumises täpne Sander Puri, kes pärast 72. minutil vahetusest sekkumist 90. minutil Karvina 2:0 võidumängus viimase naela liidri Hradec Kralove kirstu lõi. Kuna veel üks Karvina lähikonkurentidest kaotas, tõusis meeskond liigas teisele kohale. Hradec Kralove jääb veel vaid ühe punkti kaugusele, kuid Karvinal on ka mäng varuks. Reedel võõrustab Karvina Taborskot, kes on tabelis kuues.

Ragnar Klavan Augsburgi 1:1 viigimängus Schalke 04 vastu ei osalenud, kuid tema koduklubi kindlustas Bundesliga koha ka järgmiseks hooajaks. Saksamaa kõrgliiga viimases voorus võõrustab Augsburg pühapäeval Hamburger SV-d.

Soome kõrgliigas avas võiduarve Seinäjoki JK, kes oli neljapäeval 1:0 parem Turu Interist. Mihkel Aksalu hoidis SJK puuri puhtana, Tarmo Kink seekord mänguaega ei teeninud. Kuue mänguga teenitud neli punkti annavad aga eestlaste koduklubile tabelis jätkuvalt viimase koha, kuid 11. kohal olevat Vantaa PK-35-l on kaheksa mänguga koos vaid punkt enam. SJK kohtub täna võõrsil Lahtiga, laupäeval võõrustatakse Helsingi IFK-d.

Poola kõrgliigas sai punkti kirja Ken Kallaste tööandja Zabrze Gornik, kes tegi väravateta viigiga nimekaimuga Leczna linnast. Konstantin Vassiljev ja Bialystoki Jagiellonia jäid 0:1 alla Krakowi Wislale. Mõlemad Eesti koondislased teenisid mänguaega 90 minutit. Poola kõrgliiga kaheksaliikmelises alumises grupis on Jagiellonia 25 punktiga neljas ja Gornik 21 punktiga kuues, mis tähendaks hooaja lõppedes mõlemale meeskonna kohta kõrgseltskonnas ka järgmiseks aastaks. Teisipäeval võõrustab Gornik kodus Kielce Koronat ning Jagiellonia Niecieczat. Laupäeval kohtub Gornik võõrsil just Nieciecza ja Jagiellonia Koronaga.

Poola esiliigas teenis kolm võidupunkti Legnica Miedz, kes on koduklubiks Igor Subbotinile ja Artjom Artjuninile. Subbotin sekkus vahetusest mängu kohtumise eelviimasel minutil, kui Miedz oli võõral väljakul 1:0 üle Belchatowist. Uuel nädalal ootab Miedzi ees kaks liigakohtumist – kolmapäeval võõrustatakse Nowy Saczi Sandecjale, laupäeval sõidetakse külla Grudziadzi Olimpiale. Liigatabelis on Miedz kümnendal kohal.

Valgevenes pääses karikavõistlustel finaali Artur Pika koduklubi Barõssovi BATE, kes viigistas läinud nädala keskel kodus 0:0 Naftaniga, kuid pääsesid tänu võõral väljakul teenitud resultatiivsele 2:2 viigile edasi. Liigas saatis meeskonda samuti edu, kui viimati oldi 3:0 üle Slutskist ning 6. vooru järel hõivatakse tabelis 16 punktiga esimene koht. Saligorski Šahtjor, kes on tööandjaks Artur Kotenkole, viigistas viimati 1:1 Mikaševicy Granitiga ning on tabelis kuues. Pikk ega Kotenko läinud nädalal väljakul ei käinud.

Henrik Ojamaa sekkus mängu teiseks poolajaks vahetusest, kui Innsbrucki Wackeri alistas võõral väljakul 1:0 Lieferingi. Täna ootab Wackerit võõral väljakul ees Lustenau, reedel võõrustatakse SV Austria Salzburgi. Wacker hoiab Austria esiliigas kindlalt kolmandat kohta.

68 minutit mänginud Kevin Kauber ja tema koduklubi Jelgava jäid Läti meistrivõistlustel 0:3 alla Kekava FS Mettale ning liigas ollakse kaheksa meeskonna seas kuuendal kohal.  Täismängu sai kirja Frank Liivak, kuid Alcobendas Sport pidi Hispaania tugevuselt neljandas liigas tunnistama Pozuelo de Alarcóni paremust. Alcobendas Sport on oma algrupis 20 meeskonna seas 11. kohal.

Halvad uudised tulevad Šotimaalt, kus Henri Anier tööandja Dundee kõrgliigakohast kinni hoida ei suutnud. Esmaspäeval jäädi 1:2 alla linnarivaalile Dundeele ning kuigi reedel oldi 3:2 võõral väljakul üle Invernessist, siis midagi enam päästa polnud. Anier oli derbimängus Dundee vastu terve mängu vältel vahetusmeestepingil, kohtumises Invernessiga ta koosseisu ei kuulunud.

Aserbaidžaanis pole Qabala koosseisu naasnud ka ründaja Sergei Zenjov. Läinud nädalal kaotas tema koduklubi karikavõistlustel penaltiseerias Bakuu Neftchile, aga nädalavahetusel suudeti liigas 3:0 alistada Zira. Kümne meeskonnaga kõrgliigas on Qabala 33. vooru järel viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles