NBA parim mängija tuli tagasi: 40 punkti, uhke võit ja uus rekord

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry naasis vigastuspausilt võimsalt.
Stephen Curry naasis vigastuspausilt võimsalt. Foto: SCANPIX

Teist aastat järjest korvpalliliiga NBA põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valitav Stephen Curry naasis kahenädalasest vigastuspausilt ja aitas Golden State Warriorsil läänekonverentsi poolfinaalis võita kodusaalis mänginud Portland Trail Blazersit lisaajal 132:125. Warriors juhib nüüd seeriat mängudega 3:1 ja on konverentsi finaalist ühe võidu kaugusel.

Kaks nädalat tagasi vigastas Curry play-off'i esimeses ringis Houston Rocketsi vastu põlve ja tal diagnoositi parema põlve sisemise külgsideme (MCL) nihestus. Täna oli pingilt alustanud Curry esimesel kolmel veerandajal üsna roostes, aga pärast seda ei tekkinud tal skoorimisega enam probleeme. 40st punktist viskas ta 27 just neljandal veerandil ja lisaajal.

Ainuüksi lisaajal jäi Curry arvele 17 punkti, mis on uus NBA rekord. Lisaks jõudis ta üsna lähedale ka kolmikduublile, võttes maha üheksa lauapalli ja jagades kaaslastele kaheksa resultatiivset söötu.

Klay Thompson abistas Curryt 23 ning Draymond Green 21 punkti, nelja vaheltlõike ja seitsme blokeeritud viskega. Suurema osa kohtumisest juhtinud Portlandile tõid Damian Lillard 36 ja C.J. McCollum 24 punkti.

Möllu jätkus ka idas

Taas läks lisaaega vaja ka idakonverentsi seerias Miami Heati ja Toronto Raptorsi vahel, kus seekord jäi koduplatsil peale Heat 94:87 ja viigistas seisu 2:2 peale. Võitjate parimana tõi Dwyane Wade 30 punkti, Goran Dragic ja Joe Johnson lisasid mõlemad 15 silma.

Veebruaris peetud Tähtede mängule valitud Raptorsi tagapaar Kyle Lowry - DeMar DeRozan on mõne erandiga olnud play-off'is kohutavad ja tänane mäng polnud erand. Lowry tabas 11st väljakult sooritatud viskest vaid kaks ja piirdus 10 punktiga, üheksa punkti visanud DeRozan suutis 17st üritusest tabada neli. Raptorsi resultatiivseimateks kerkisid hoopis pingilt alustanud Terrence Ross ja Cory Joseph 14 punktiga.

Heati tsenter Hassan Whiteside ja tema Toronto leedulasest ametivend Jonas Valanciunas jätsid kohtumise vigastuse tõttu vahele. Hüppeliigast väänanud Valanciunast ei näe selles seerias enam kindlasti, suure kahtluse all on ka põlve venitanud Whiteside'i osalemine.

Trail Blazers -Warriorsi kokkuvõte ja Dwyane Wade'i 30 punkti:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles