Rainer Vassiljev: korraarmastajast motivaator

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev kodulinna Rakvere keskväljakul. Tema juhendatav Tallinna Selver on Eesti meister, ent aega puhata pole. Juba ootab ees koondise laager.
Rainer Vassiljev kodulinna Rakvere keskväljakul. Tema juhendatav Tallinna Selver on Eesti meister, ent aega puhata pole. Juba ootab ees koondise laager. Foto: Liis Treimann / Postimees

2009. aastal vaid 25-aastaselt Tartu võrkpalli esindusmeeskonna peatreeneriks saanud Rainer Vassiljev on nüüdseks selles ametis vana kala. Pühapäeval viis ta Tallinna Selveri Eesti meistritiitlini ja juba täna alustab kodulinnas Rakveres tööd Eesti koondise juures.

Kui valmistasin Vassiljevi intervjuud ette, viskas üks kolleeg õhku küsimuse, kas Vassiljevi ellu mahub üldse midagi muud peale armastatud spordiala. 7-aastasest saati sama ala juures olnud mees on treenerina korraarmastaja ja nõudlik. Väga kalkuleeriv ja äärmiselt eesmärgile pühendunud, harvem näeb teda platsi ääres end häälekalt välja elamas. Küll lendab rusikas rahulolevalt läbi õhu, kui Selveri noored mängijad tema plaani täpselt ellu viivad.

Üks võrkpallisõber ütles mulle hiljuti, et sa oled samuti suureks motivaatoriks muutunud.

Olen üritanud end selle koha pealt täiendada ja paremaks muuta. Ma arvan, et tegelikult on iga mängijat vaja motiveerida, ka 30-aastaseid. Et ta leiaks igaks hooajaks endale mingi motivatsiooni, millest kinni haarata. Need on erinevad asjad, mis mängijaid motiveerivad. Kindlasti ei lase ma ühtegi meest platsile, ilma et oleksin temaga riietusruumis rääkinud.

Räägid sa eraldi ka veel meestega, soojenduse ajal?

On ka soojenduse ajal veel konkreetsete ülesannete meeldetuletamisi. Ja soojenduse ajal on ka näha, mis nägudega vastased teisel pool võrku on, ja saab selle pealt mingeid nüansse sättida. Üldiselt olen ma suhteliselt korraarmastaja treener ja mehed on sellega kursis.

Mida see tähendab?

Nõuan mängijatelt, et asju tehtaks korrektselt. Nii mängus kui ka treeningul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles