Port: kõikide osapoolte jaoks oleks parem, kui Venemaad ei lasta olümpiale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval lahvatas uus Venemaaga seonduv dopinguskandaal, kui endine Moskva dopingulabori direktor Grigori Rodtšenkov kirjeldas ajalehes New York Times, kuidas Sotši olümpial vene sportlaste proovidega manipuleeriti ja neid ära kaotati.

Kuigi Venemaa spordiministri Vitali Mutko sõnul on süüdistused alusetud, on need SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Pordi arvates vägagi tõsiseltvõetavad, vahendab ERR Sport.

«Kõik ülejäänud märgid viitavad ju sellele, et Vene riigis ei ole kõik asjad selle dopinguga korras olnud ja ei saa öelda, et ainult kergejõustikku oleks see varasemalt puudutanud,» sõnas Port.

«Arvatavasti sellest kriisist väljatulemiseks on vist kõikide osapoolte jaoks parem, kui Vene riiki ei lasta olümpiamängudele, sest juhul kui sinna isegi lastakse sportlasi, siis neid vaadatakse väga viltu, võib-olla provotseeritakse ja tekib täiendavat ebamugavust,» arutles Port. «Selliseks restardiks võib-olla oleks vaja täiesti mustvalget olukorda, kuigi emotsionaalselt ei pea ma seda jälle heaks, sest see langetab järsult olümpiamängude väärtust kõikide teiste sportlaste jaoks, kes on sealt ausalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles