Sakslaste pikaajaline huvi tõi eestlase testimisele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Roosna
Karl Roosna Foto: Marko Saarm / Sakala

Käesoleval hooajal Viljandi HC ridades Eesti meistrivõistluste hõbemedalid võitnud noor käsipallilootus Karl Roosna sõitis testimisele Saksamaa  teise Bundesliga klubi TUSEM Esseni juurde.

Märtsis Saksamaa kõrgliigas mängiva HBW Balingen-Weilstetteni juures testimisel viibinud Roosna sai juba siis konkreetse lepingupakkumise,  kuid hoolimata kindlast võimalusest otsustati veel lepingut mitte allkirjastada. Kuna TUSEM Esseni huvi ei tulnud juhuslikult, kaaluti mängija parema arengu nimel lepingut püüda aste madalamalt.

«TUSEM Essen on olnud väga aktiivne ja näidanud suurt huvi Karli vastu juba mitu kuud ning seega otsustasime nende testimis pakkumise vastu võtta. Esseni võistkond koosneb suuresti noortest potensiaalikatest mängijatest ja selline keskkond sobiks Karlile väga hästi. Balingenist on küll konkreetne pakkumine laual, kuid Esseni huvi oli nõnda suur, et oleks olnud rumalus jätta see võimalus kasutamata, kuna Karl oleks enamus mänguaja saanud kolmanda liiga duubelmeeskonna eest,» sõnas Roosna agent Madis Kokkuta.

Hetkel mängib Saksamaa teises Bundesligas kaks eestlast, Janar Mägi EHV Aues ja Jürgen Rooba HSG Nordhorn-Ligenis. Järgmiseks hooajaks lisandub neile ka TV 1893 Neuhauseniga lepingu sõlminud Roosna klubikaaslane Viljandist Karl Toom.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles