Niki Lauda süüdistas kokkupõrkes Hamiltoni: uskumatult loll käitumine!

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskonna juhatuse esimees Niki Lauda oli pärast tiimi staaride Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi kokkupõrget Hispaania GP esimesel ringil tulivihane.

Teiselt kohalt startinud Rosberg möödus Hamiltonist teises kurvis, aga neljanda kurvi eel sai Hamilton Rosbergile tuulde ja valmistus mööduma. Rosberg otsustas oma positsiooni jõuliselt kaitsta ja surus Hamiltoni teepervele. Inglase auto kaotas juhitavuse ja kurvis lükkas ta välja ka hooaja viiendat võitu jahtinud Rosbergi.

«Täiesti ebavajalik ja käsitlematu olukord. Lewis oli liiga agressiivne. Miks oleks Nico pidanud talle ruumi andma? Ma süüdistan Lewis selles kokkupõrkes rohkem. Kõigepealt pean nendega rääkima ja siis ootan selgitust,» rääkis Lauda BBC-le.

Meredese vormel-1 tiimi juht Toto Wolff oli vaoshoitum. «See polnud lihtne olukord ja kindlat patuoinast pole. Laseme neil omavahel võidu sõita ja selliseid asju vahel juhtub. Ka kohtunikud uurivad kokkupõrget ja pärast kirgede jahtumist saame täpsemalt öelda, mis juhtus. Kindel on see, et mõlemad piloodid on väga pettunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles