Ralf Aron sõitis konkurendile tagant sisse, aga suutis lõpetada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Ungaris.
Ralf Aron Ungaris. Foto: Prema Powerteam

FIA Euroopa F3-vormelisarja meistrivõistluste 3. etapp sõideti Pau tänavarajal Prantsusmaal, millelt Ralf Aronil puudusid varasemad kogemused. Elu esimesed võistlused tänavarajal tõid Ralf Aronile punkte ja samuti väärtuslikke kogemusi.

Tutvumine keerulise Pau tänavarajaga, mis isegi kitsam kui kuulus Monaco F1 rada, osutus uustulnukatele oodatust veelgi raskemaks, sest esimesed poolteist päeva sadas Paus vihma ning vabatreeningud, kvalifikatsioon ja ka esimene võistlussõit toimusid vihmast märjal rajal. Alles teiseks võistlussõiduks laupäeva pärastlõunal vihm taandus ja sõita sai juba kuival rajal.

«Harjusin tegelikult rajaga päris kiiresti ja tempo oli väga hea,» kommenteeris Ralf Aron. «Esimeses kvalifikatsioonis leidsin hea kiiruse, aga seejärel tegin kiirel ringil paar viga ja siis pandi välja ohu tõttu kollased lipud ning nii ei jõudnudki korralikku ringiaega kirja saada. Teises kvalifikatsioonis jäi mu aeg parimast maha vaid kolme kümnendikuga ja minust kiiremad olid vaid need, kes siin varem sõitnud olid. Esimene sõit märjal rajal osutus sedavõrd keeruliseks, et möödasõite teha oli päris raske. Siiski õnnestus mul ühe koha võrra tõusta ja lõpetasin 13. kohaga.»

Teisele sõidule startis Ralf Aron seitsmendalt kohalt ja suutis tõusta lõpuks kuuendaks.

«Kuivaval rajal toimunud teises sõidus kohanesin endalegi üllatuseks päris kiiresti ja õnnestus ka koha võrra tõusta ning head punktid teenida,» tõdes Ralf.

Pühapäeval toimunud kolmandat sõitu alustas Ralf 13. stardikohalt, tõusis stardis toimunud suure avarii järel juba kaheksandaks, aga pidi lõpuks siiski leppima kohaga väljaspool esikümmet.

«Kolmandas sõidus tegin hea stardi ja tõusin koha võrra,» kommenteeris Ralf Aron. «Meie ees toimus avarii ja otse minu ees sõitnud auto pidurdas väga järsult. Ei suutnud nii kiirelt reageerida kui vaja ja sõitsin talle tagant sisse, mille tõttu lõhkusin esitiiva ja pidin pöörduma boksi seda vahetama. Rajale naastes sõitsin aga mitmeid kiiremaid ringe, mis tegi kõige rohkem head meelt. Mulle tänavarada istub, tempo oli hea ja seetõttu väga pettunud pole. Sain väärtuslikke kogemusi tänavarajalt, mis kuluvad hooaja lõpus toimuvaks tähtsaks Macau tänavaraja võistluseks marjaks ära.»

Kolme etapi järel püsib Ralf Aron väga tihedas punktitabelis 8. kohal ja uustulnukate arvestuses 3. kohal.

Järgmine F3 sarja etapp sõidetakse juba järgmisel nädalavahetusel Red Bulli ringrajal Austrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles