Eesti kergejõustik leinab: lahkus teenekas spordimees ja kohtunik

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Eesti kergejõustikuliit teatab, et meie seast on lahkunud Eesti vanim tegutsev kergejõustikukohtunik Ilmar Pendre. Veel eelmisel hooajal 12 võistlusel kaasa löönud Ilmar Pendre hakkas kohtunikuametit pidama juba 1943. aastal, ajal, mil ise tõsiselt võistlussporti harrastas. Pendre tähistas tänavu märtsis 93. sünnipäeva.

Ta oli Eesti meister 400 m tõkkejooksus (1948) ja Kalevi meeskonna koosseisus  neljakordne Eesti meister teatejooksudes (1947-1949). Rahvuskategooria kohtunikuks sai Ilmar Pendre 1967. aastal ning omas kehtivat kohtunikulitsentsi kuni surmani, andes  panuse 1445 võistluse läbiviimisel.  

Spordiga olid seotud ka peaaegu kõik Ilmar Pendre elu jooksul peetud ametid. Ta  töötas Kalevi Spordikooli õpetaja ja treenerina, Tallinna Polütehnilise Instituudi Spordibaaside juhatajana ja Tallinna Taksopargi spordiklubi Tempo esimehena.

Pensionipõlve pidades lõi Ilmar Pendre usinalt kaasa spordiveteranide tegemistes, võttes muuhulgas enda peale spordiveteranide haudade eest hoolitsemise Tallinna kalmistutel.

Suure spordiajaloo huvilise ja talletajana tunnistati ta 2015. aastal Eesti Spordimuuseumi teatmematerjalidse kogumise võistluse võitjaks. Ilmar Pendret on tunnustatud Spordiselts Kalevi auliikmeks nimetamisega 1972. aastal ning Eesti Kergejõustikuliidu teeneteplaadiga tema 90. sünnipäeva puhul. 

Kogu Eesti kergejõustikuringkond leinab teenekat spordiveterani ja kergejõustikukohtunikku ning avaldab siirast kaastunnet lahkunu elukaaslasele ja lähedastele. Ilmar Pendre matusetalitus on 19. mail kell 15 Tallinna Jaani kirikus, ärasaatmine Rahumäe kalmistul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles