Venemaa spordiminister plaanib väärika ajalehe vastu kohtusse pöörduda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Ajaleht New York Times avaldas eelmisel nädalal oma veergudel väited, et 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude ajal toimus suur pettus ning tervelt kolmandik Venemaa medalivõitjatest olid seotud riikliku dopinguprogrammiga. Venemaa spordiminister Vitali Mutko kaalub ajalehe vastu kohtusse pöörduda.

Moskva dopingulabori endise juhi Grigori Rodtšenkovi sõnade kohaselt tarvitasid venelased Sotšis kolmest dopinguainest koosnevat kokteili, mida manustati koos likööriga. Lisaks vahetati sportlaste uriiniproove puhaste proovide vastu. 

«Venemaa spordiministeerium teeb täna või homme otsuse, kas pöördume kohtusse või mitte. Mitmed advokaadid tegelevad antud juhtumiga ning me kaalume tõsiselt hagi esitamist,» rääkis Mutko TASSile. «Tegelikult see avaldus ei üllatanud mind, sest infosõda Venemaa vastu on alati aktiivne olnud.»

Venemaa võitis 2014. aastal kodustelt taliolümpiamängudelt 33 medalit, neist 13 olid kuldsed. Rahvusvaheline Olümpiakomitee võttis NY Timesi veergudel ilmunud väiteid tõsiselt ning hakkas nende tõepärasust uurima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles