X-41 klassi Eesti meistriks tuli jaht Technonicol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-41 klassi Eesti meistrivõistlused
X-41 klassi Eesti meistrivõistlused Foto: Keiti Väliste

Nädalavahetusel viidi läbi Eesti meistrivõistlused klassis X-41, kus seekord asusid üksteisega mõõtu võtma kodused vihased konkurendid ja külla tulnud naabrid Venemaalt ja Soomest.

Tooni andsid siiski eestlased jahtidel Forte ja Olympic ning Eesti-Vene segavõistkond jahil Technonicol. Visa võitlus sai lahenduse alles viimases stardis, kui Eesti meistri tiitli võitis Mati Sepa roolitud Technonicol ühepunktise eduga Tiit Vihuli ohjatud Olympicu ees ning esikolmiku lõpetas Jaak Jõgi juhtimisel Forte.

Võitnud Technonicoli meeskonnas purjetasid roolimees Mati Sepp, Raul Grigorjev,  Ago Rebane, Arvi Kink, Aleksei Zigadlo ja Igor Parashkov Eestist, Venemaalt olid kohal jahi omanik Sergei Kolesnikov ning Vladimir Nikitin, Ilja Briliantov ja Aleksei Lesnikov. 

Teise koha saanud jahi Olympic tiimi kuulusid roolimees Tiit Vihul, Erki Teras, Martin Müür, Aivar Kullamaa, Andrus  Aavaste, Gudrun Kaukver, Rainer Tamm, Eero Pank, Marten Loopere ja Olaf Sumberg.

Kolmanda koha teeninud Fortel seilasid roolimees Jaak Jõgi, Marko Nüüd, Martin Kaal, Indrek Rajangu, Ando Raud, Tammo Otsasoo, Kalev Kaal, Jaan Alver, Kalev Vapper ja Tauno Tõnus.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles