Isa karm kasvatus tegi Verstappenist sajandi talendi (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen sai nädalavahetusel esimest korda vormel-1 sarjas poodiumil vahuveini pritsida. Oleks tohutu üllatus, kui rohkem seda ei juhtuks.
Max Verstappen sai nädalavahetusel esimest korda vormel-1 sarjas poodiumil vahuveini pritsida. Oleks tohutu üllatus, kui rohkem seda ei juhtuks. Foto: SIPA/Scanpix

Vormel-1 sarjast on juba aastaid räägitud pigem negatiivses võtmes, aga pärast 18-aastase Max Verstappeni etapivõitu Hispaanias on lootus, et noore staari sära varjutab isegi pidevaid reeglimuudatusi ning erimeelsusi tiimide, sõitjate ja sarja bossi Bernie Ecclestone’i vahel. Verstappenit on kiitnud sisuliselt kõik, legendaarne Niki Lauda peab hollandlast aga lausa sajandi talendiks.

Esimest korda konkurentsivõimelise Red Bulli auto rooli pääsenud Verstappeni triumf on muinasjutuline ka tema enda jaoks, aga teisalt on tuntud vormelisõitjast isa Jos Verstappen teda tähetunniks korralikult ette valmistanud. Max Verstappeni saatus ongi justkui olnud pjedestaali kõrgeimal astmel seista. Iseasi, kas see pidi juhtuma juba 2016. aasta maikuus. Mercedese kisklevate staaride Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi kokkupõrge pani Verstappeni võidule aluse, aga Ferrari eksmaailmameistrite Kimi Räikköneni ja Fernando Alonso edestamine polnud lapsemäng.

Lapsemänguks pole pojast tšempioni kasvatamist pidanud ka Jos Verstappen. Aga Maxil pidi esmalt endal olema siiras soov vormel-1 sõitjaks saada. 4-aastaselt helistas nuttev Max ema telefonilt Josile ja küsis, miks tal oma kardiautot pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles