Jäähoki MM: noor staar, treeneri talisman ja üllatused

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrik Laine võitlushoos.
Patrik Laine võitlushoos. Foto: Igor Russak/Sputnik

Jäähoki MMi põhiturniir ei pakkunud jalustrabavaid üllatusi, kuid tähelepanuväärseid sündmusi jagus piisavalt. Vähemalt esialgu on võimalik kõikide hokiturniiride unelmate finaal Venemaa–Kanada. Samas tuleb mõlemal meeskonnal ületada mulluse lõppmängu kordamiseks karid – näiteks Venemaa peab eeldatavas poolfinaalis saama jagu seni vaid võite tunnistanud Soomest. Kanadat ootab aga ees trio Rootsi, Tšehhi, USA.

Seega läheb tänasest lahti tõeline heitlus elu ja surma peale. Eelmänguna valis Postimees välja kuus MMi seni olulisemat mängijat või sündmust.

Patrik Laine

Kuu aega tagasi 18. sünnipäeva tähistanud soomlane on visanud tänavusel MMil seitsme mänguga 6 väravat ja andnud 4 söötu ning see on tõstnud ta seni vaid võite tunnistanud Soome koondise rivistuses põhiturniiril üheks säravaimaks mängijaks. Lainet peetakse koos USA koondislase, samuti MMil mängiva 18-aastase Auston Matthewsiga, NHLi drafti esimese valiku peamiseks kandidaadiks.

194 cm pikkune Laine on kogu oma noorpõlvekarjääri veetnud kodulinna meeskonna Tampere Tappara erinevate vanuseklasside meeskondades. Teda on peetud andekaks, kuid mitte isegi omavanuste superstaariks. Tänavusel U20 MMil tegutses ta silmapaistvalt, kuid aasta-paar vanemad meeskonnakaaslastest staarihakatised olid tulemuslikumad.

Soome liiga play-off mängudes visatud 10 väravat tõstsid ta aga juba meeste hulgas vägevalt pildile ning uhke hoog on jätkunud ka MMil. Soome koondise ülikogenud varuväravavaht Niklas Bäckström tunnistas ühes intervjuus, et Laine tegutsemist vaadates kipub ununema, et tegemist on väga noore mängijaga. «Ta töötab väljakul nagu täiskasvanud mees – ta on juba praegu tugev mängija, kuid saab veel paremaks,» rääkis Bäckström. «Samas tuleb tal paremaks saamise nimel kõvasti töötada.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles