Kolm rasket kuud ookeani taga lennutasid Kivioja Riosse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja sõidab elu esimesele olümpiale.
Kaidi Kivioja sõidab elu esimesele olümpiale. Foto: Erakogu

TRIATLON. Kaidi Kivioja pole Eesti spordisõbrale veel eriti tuttav nimi, kuid Rio olümpiamängudele pääsemine toob teenitud tähelepanu kindlasti juurde. 23-aastane Rakverest pärit triatleet on viimase aastaga teinud korraliku arenguhüppe maailma tipu suunas, selle tõestuseks ongi olümpiapilet.

Veel eelmisel hooajal oli Kivioja maailma edetabelis 200. koha piirimail, see tohutut optimismi ei sisendanud. Ent Kivioja ja tema juhendaja Margus Tamm teadsid, et suur tõus on võimalik. «Kaidi hakkas juba hooaja lõpus näitama märke, et liigume õiges suunas, aga siis ei tulnud veel selliseid tulemusi, mis lõpuks välja joonistusid,» meenutas Tamm.

Kivioja lõpetas aprillis Kaplinna MK-etapi 10. kohaga ja nädal hiljem teenis Mehhikos elu parima ehk viienda koha. Triatlonis kõik tipud MK-sarjas ei osale, vaid eelistavad MM-sarja. Kiviojal oli olümpiapunktide kogumiseks kasulik osaleda võimalikult paljudel võistlustel ja seega tegi ta kaasa mõlemas sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles