Knicksi ja Porzingist hakkab juhendama endine viskekahur

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Hornacek.
Jeff Hornacek. Foto: Eric Gay/AP

Korvpalliliiga NBA klubi New York Knicksi uueks peatreeneriks saab kunagine hinnatud tagamängija Jeff Hornacek, kes viimati juhendas Phoenix Sunsi.

Hornacek oli Knicksi jaoks pigem üllatuslik valik, sest enne eilset temast Knicksi võimaliku juhendajana ei räägitud. Pigem kartis New Yorgi meedia, et klubi lootsiks saab Knicksi presidendi Phil Jacksoni sõber ja mängufilosoofia jagaja Kurt Rambis, keda peetakse NBA üheks nõrgemaks treeneriks.

Rambis võttis esialgu Knicksi juhtimise üle veebruaris, kui Jackson vallandas ametipostilt Derek Fisheri. Hornaceki hooaeg lõppes Sunsis samuti enneaegselt, sest vigastuste ja nigela meeskonnakeemia käes vaevlenud klubi langes paljudele ootamatult läänekonverentsi viimaste sekka.

53-aastast Hornaceki peetakse kiire ja kaugvisetele orienteeritud stiili viljelejaks ning see peaks Knicksi staarile Carmelo Anthonyle ja eduka uustulnukahooaja lõpetanud 221 cm pikkusele lätlasele Kristaps Porzingisele üsna hästi sobima. Küll pole veel teada, kas Jackson nõuab Hornacekilt n-ö triangle offense'i kasutamist, mis pole rünnakuskeemina viimastel aastatel eriti hästi toiminud.

Mängijana kuulus Hornacek 1990ndatel edukate Sunsi ja Utah Jazzi tiimidesse, Jazzi rivistuses jõudis ta 1997. ja 1998. aastal ka NBA finaali, kus mõlemal korral jäädi alla Jacksoni juhendatavale Chicago Bullsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles