Suusahüppaja uskumatu teekond rattaspordi tippu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Primož Roglič.
Primož Roglič. Foto: SCANPIX

Spordimehe vaim võib korda saata imesid. Sloveen Primož Roglič on mees, kellest rattamaailmas kuuleb veel palju, kuid juba elu esimese suurtuuriga kirjutas ta end väikestviisi spordiala ajalukku. Endine suusahüpete noorte maailmameister jättis pühapäeval Giro d’Italia üheksandal etapil pika ninaga kõik konkurendid.

Triumfile eelnes omamoodi imede seeria, mis saab kõigi eelduste järgi veel nii mõnegi uue peatüki, kuna nüüd ennustavad peaaegu kõik asjatundjad 26-aastasele sloveenile suurt tulevikku. Kõrva taha saab taas kord panna teada-tuntud klišeena kõlava tarkustera, et mitte kunagi ei tasu alla anda.

Rogliči loo rääkimiseks peame kõigepealt hüppama ajas tagasi aastasse 2007, kui ta krooniti suusahüpetes Sloveenia koondisega juunioride maailmameistriks. Paar päeva varem oli Roglič saanud individuaalvõistlusel auväärse, viienda koha. Mõni päev pärast MMi osales ta kodusel Planica hüppemäel võistlusel, kus kukkus raskelt. Vigastused jäidki noort talenti jälitama ja aastal 2011 otsustas Roglič suusad varna heita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles