Sevilla jätkab Euroopa liiga valitsemist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevilla
Sevilla Foto: AFP / Scanpix

JALGPALL. Kolmandat aastat järjest jalgpalli Euroopa liiga võitnud Sevilla on Vana Maailma tugevuselt teist eurosarja valitsenud pikalt: viimasest 11 väljamängitud tiitlist on nad võitnud viis. «See on meie võistlus,» hõiskas pärast 3:1 võitu Liverpooli üle Sevilla kaitsja Daniel Carrico.

Hispaania kõrgliiga tänavu seitsmendana lõpetanud Sevillale oli finaali võitmine ülimalt oluline, sest Euroopa liiga võitja pääseb järgmiseks hooajaks Meistrite liigasse. Kuigi esimest poolaega valitses Liverpool, minnes Daniel Sturridge’i väravast kohtumist juhtima, oli Sevilla see, kes teisel poolajal täielikult domineeris.

Esmalt viigistas Kevin Gameiro teisel poolajal esimesest rünnakust mänguseisu. Seejärel lõi Coke kuue minuti sees kaks väravat ning Sevilla rekordiline karikavõit oli tõsiasi. Liverpoolile tähendas kaotus mitut halba asja korraga. Inglismaa kõrgliiga kaheksandana lõpetanud meeskond ei mängi järgmisel hooajal Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles