Pinnonenile hõbe, Celminš jahib pronksi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen.
Mikk Pinnonen. Foto: Liis Treimann

Eesti käsipallikoondislase Mikk Pinnoneni koduklubi Afturelding võitis Islandi meistrivõistlustel hõbemedali. Ülipõneva finaalseeria viiendas kohtumises kaotas Afturelding võõrsil Haukarile 31:34 (11:15) ja kaotas seeria 2:3.

25-aastane Pinnonen viskas viimases finaalmängus viis väravat. Ta tõdes, et tiitlilootused kadusid neljapäevase mängu esimesse poolaega. «Nad said meie valesöötude tõttu mitu kiiret väravat. Teisel poolajal pidime hakkama üheksaväravalist kaotusseisu tagasi mängima,» rääkis Pinnonen. «Võtsime rünnakul väravavahi välja ja mängisime seitsmekesi kuue vastu. See tõi ka edu ja saime lähemale, aga aeg sai otsa enne, kui oleksime neile päris kandadele astunud.»

Pinnonen lisas, et eelkõige jääb kripeldama kodus peetud neljas mäng, kus Afturelding mängis lisaajal maha kaheväravalise edu ja lasi Haukaril seeria viigistada. «Asjatundjate jaoks ületasime ennast juba finaali pääsemisega, aga oli tunda, et tegelikult olime võimelised ka tiitlit võitma. Aga seekord läks nii,» lisas Pinnonen, kes jätkab Aftureldingis ka tuleval hooajal.

Sloveenia meistrivõistlustel astus 19-aastase Andris Celminši tööandja Riko Ribnica sammu pronksmedali suunas, kui alistas võõrsil olulise konkurendi Maribori Braniku 26:25. Seejuures kaotas Ribnica poolaja nelja väravaga. Celminš skoori ei teinud.

Riko Ribnica on neli vooru enne meistrivõistluste finaalturniiri lõppu 39 punktiga neljas. Branik edestab neid kahe punktiga.

Celminši jaoks on hooaeg olnud täis pöördeid. Hetkel meistrivõistlusi juhtivast Gorenje Velenjest Ribnicasse laenule antud vasakukäeline mängumees saabus uude klubisse hetkel, kus võideldi play-off'i pääsemise eest, kuid nüüd on Celminš klubiga võitnud karikavõistluste pronksi ja jahib ka meistrivõistlustelt pronksi.

«Hooaja algul sai tehtud üliraske füüsiline ettevalmistus, mis oli minu jaoks esmakordne kogemus. Tegime mägedes kolm trenni päevas, mis kurnas päris kõvasti,» rääkis Celminš. «Olen sel hooajal hakanud mängu paremini lugema, aga kui laiemalt rääkida, siis arvan, et olen aru saanud, mida käsipall tegelikult endast kujutab ja mida tuleb teha, et tipptasemele jõuda.»

Järgmise hooaja kohta Celminš midagi täpset veel öelda ei oska, kuid loodab, et Velenje ei anna teda rohkem laenule. «Velenje mängib järgmisel aastal ülitugevas SEHA liigas, kus vastasteks on Meistrite liiga veerandfinalistid Skopje Vardar, Zagreb ja Veszprem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles