Venelased ihkavad soomlastele kätte maksta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal jätkuva jäähoki MMi A-alagrupis sai korraldajamaa teise võidu, kui täna alistati kindlalt 4:0 Läti koondis
Venemaal jätkuva jäähoki MMi A-alagrupis sai korraldajamaa teise võidu, kui täna alistati kindlalt 4:0 Läti koondis Foto: SCANPIX

Venemaa hokikoondisel on, mille eest täna Soomele kätte maksta. 2007. aasta MMi poolfinaalis võitis Soome neid Mikko Koivu lisaaja väravast ning röövis sellega võimaluse kodusel turniiril triumfeerida. 2011. aasta MMi poolfinaalis häbistas Mikael Granlund neid oma imeväravaga, mis pani aluse soomlaste 3:0 võidule. Sotši olümpia veerandfinaalis kustutas taas Soome Venemaa suure unistuse. 

Ühe revanši on venelased nende kaotuste eest siiski juba saanud, kaks kevadet tagasi maailmameistriks tulles alistati finaalis just Soome. Kuid seekord on kaalul märksa rohkem kui olümpia-aasta teisejärguline maailmameistritiitel. Taas mängitakse Venemaal, taas on poolfinaali vastaseks Soome ning… ebamugavaks osutunud vastaste rivistuses on taas kohal ka NHLi mehed Koivu ja Granlund.

Soome on näidanud tänavusel MMil vägevat mängu ning venelased teavad seda väga hästi. Nende koondise peatreener Oleg Znarok nentis, et Soome meeskond, kellele lisaks kõigele kaotati MMi eel kahes viimases kontrollmängus, on seni nende teele sattunud vastastest selgelt tugevaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles