Martin Rump alustas Audi sportautode sarja võidukalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Audi China

Möödunud nädalavahetusel peeti Shanghai F1 ringrajal Audi R8 LMS CUP GT3 autode hooaja esimene etapp. Sarja debütant Martin Rump alustas hooaega suurepäraselt, kui võitis esimese võidusõidu ja lõpetas teise sõidu viiendana.

Rumpil õnnestus võita Superpole-kvalifikatsioon, mis andis õiguse startida esimest võistlussõitu esikohalt. Sõit kulges starditulest finišilipuni eestlase kontrolli all, hoolimata Hong Kongi esindava Marchy Lee survest. Lõpuringidel sattus Marchy aga ise šveitslanna Rahel Frey rünnaku alla, mis andis Rumpile võimaluse vahet suurendada ning võtta turvaline võit.

Esimese võidusõidu parimate ringiaegade põhjal startis Rump teise võistlussõitu kolmandalt positsioonilt. Täiendavalt tuli eelmise sõidu võitjana autos kanda 50 kg suurust lisaraskust.

Teine start õnnestus hästi ning Rump tõusis esimeses kurvis teiseks. Mõnda aega suutis ta oma kohta hoida, kuid seejärel tuli hakata lisaraskusele lõivu maksma. Siiski sai Rump pärast kõva võitlust 5. koha.

Pärast esimest etappi on Rump sarja üldarvestuses 36 punktiga teisel kohal. Juhib Frey 40 punktiga. Järgmine Audi R8 LMS CUP etapp toimub 23.-24. juulil Tais, Buriram Internationali nimelisel ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles