Haruldane olukord autoralli MM-sarjas: korrati 11 aasta vanust tulemust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja viienda etapina peetud Portugali ralli võitis Kris Meeke ning see tähendas, et kolmandat rallit järjest tõusis poodiumi kõrgeimale astmele eri autoga sõitev mees. Viimati juhtus autoralli MM-sarjas nii koguni 11 aastat tagasi.

Kui tänavused kaks esimest etappi Monte Carlos ja Rootsis võitis valitsev maailmameister Sebastien Ogier Volkswagenil, siis kolmandal osavõistlusel Mehhikos võidutses Jari-Matti Latvala samuti Volkswagenil. Neljandal etapil Argentinas oli parim Hayden Paddon Hyundail ja nüüd Portugalis Meeke Citroënil.

Kuna aastaid sõideti MM-sarjas pikalt Sebastien Loebi ja Citroëni taktikepi all ning seejärel haaras ohjad Ogier Volkswagenil, tulebki viimast niisugust juhtu otsida 11 aasta tagant, vahendab MTV Sport. Toona võidutses soomlane Marcus Grönholm Soome rallil Peugeot' roolis, Saksamaal oli kiireim Citroëni rooli keeranud Loeb ja seejärel jäi Walesis löömatuks Subaru sõitja Petter Solberg.

Järgmistel aastatel ei olnudki sellise sündmuse kordumiseks õiget võimalust, sest Peugeot taandus MM-sarjast ja Subaru ei küündinud enam tippude tasemele, mis jättis MM-sarja Citroëni ja Fordi vaheliseks duelliks. 2013. aastal liitus aga tehasetiimiga Volkswagen, aasta hiljem järgis nende eeskuju Hyundai ja tuleva hooajal naaseb MM-sarja ka Toyota.

MM-sarja üldarvestuses on ohjad tänavu siiski kindlalt Ogieri ja Volkswageni käes, sest prantslane on jõudnud kõikidel rallidel poodiumile ning hoiab 114 punktiga üldarvestuses kindlalt esikohta. Teine on 67 punktiga tema meeskonnakaaslane Andreas Mikkelsen ja kolmas 58 punkti kogunud Fordi sõitja Mads Östberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles