Võimas sõit: Taaramäe sai Giro eraldistardis 12. ja Kangert 14. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Rein Taaramäe Facebook

Giro d'Italia tänasel raskel valdavalt ülesmäge kulgenud 10,85 km pikkusel eraldistardist etapil sai Rein Taaramäe (Katjuša) 12. koha, Tanel Kangert (Astana) lõpetas 14. kohaga.

Etapi võitis venelane Aleksandr Foliforov (Gazprom-Rusvelo), Taaramäe kaotas talle 1.17 ja Kangert 1.25. Teine oli Foliforovile vaid 0,15 sekundiga kaotanud Steven Kruijswijk (Team LottoNl-Jumbo) ja kolmas võitjale 23 sekundiga alla jäänud Alejandro Valverde (Movistar Team).

Ebaõnne koges Astana liider Vincenzo Nibali, kelle rattal tuli sõidu käigus kett maha. Itaallane pidi seetõttu ratast vahetama ning kaotas Foliforovile lõpuks 2 minutit ja 10 sekundit, saades 25. koha.

Velotuuri üldliider on jätkuvalt Kruijswijk, kelle edu täna 16. koha saanud Esteban Chavezi (Orica-GreenEdge) ees on 2.12. Kolmas on Nibali, kes kaotab Kruijswijkile 2.51. Kangert on üldarvestuses 22. kohal (+30.46) ja Taaramäe 41. kohal (+1:08.49).

Homme on velotuuril tänavune kolmas ja viimane puhkepäev.

Steven Kruijswijk jätkab Itaalia velotuuril liidri roosas särgis. FOTO: Scanpix
Steven Kruijswijk jätkab Itaalia velotuuril liidri roosas särgis. FOTO: Scanpix Foto: LUK BENIES/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles