EM selja taga, Rio olümpiakohad endiselt lahtised

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatenelik.
Eesti teatenelik. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

UJUMINE. Eile lõppesid Londonis ujumise Euroopa meistrivõistlused, mis eestlastel möödusid kahetiste emotsioonidega. EMi tulemustest olulisem oli aga see, et keegi meie ujujatest suviste olümpiamängude normi ei täitnud ning seega on veel lahtine, kes meie poolt Rio de Janeiros basseini hüppab.

Eesti koondis sõitis Londonisse erakordselt suure, 24-liikmelise koondisega, noored ujujad läksid ennast ületama ja vanemad sportlased Rio olümpiamängude norme ründama. Esimese poolega saadi hästi hakkama. «Noorte esitustega võibki just rahule jääda,» selgitas koondise peatreener Riho Aljand. «Need, kes end oma tulemustega siia välja võitlesid, näitasid ka siin ilusat liikumist,» lisas ta.

Üks Eesti noorte tähti oli Margaret Markvardt, kes lisaks 50 meetri liblikujumise isiklikule rekordile kirjutas oma nimele Eesti juunioride tippmargi 100 meetri liblikujumises. «Tunnen ennast päris hästi, ikkagi isiklik ja juunioride rekord,» rääkis rekordi 1.01,40 ujunud eestlanna. «Kartsin küll natuke, et alustasin liiga kiiresti, kuid tegelikult distantsi esimene pool õnnestus päris hästi. Viimased 25 meetrit olid rasked ja tehnika lagunes veidi ära, kuid kokkuvõttes jään rahule. Tegemist oli selle EMi kõige rahulikuma stardiga, tundsin ennast igati hästi,» lisas esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlusel osalenud Markvardt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles