Rakendisportlased võistlesid Leedus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rõa, groom Age Põldaru ja Pin Rock's Poppius Leedus.
Riina Rõa, groom Age Põldaru ja Pin Rock's Poppius Leedus. Foto: Reelika Rätsep

Leedus Vilniuse lähedal Bendoriais toimus nädalavahetusel rahvusvaheline rakendispordivõistlus, kus tasemetel 1*, 2* ja 3* osalesid Eestist Urmas Saks, Ülar Raudsepp, Riina Rõa ja Reelika Rätsep.

Leedu võistlusel osales rakendispordis arvestatav arv ekipaaže ehk 52. Võistlust alustati koolisõiduga, millele järgnes maraton ja täpsussõit, 1* ponirakendites sõideti koolisõitu ja täpsussõitu. Koolisõidus saavutas parima punktisumma CAI1* skeemis Riina Rõa (Vändra RSK) oma viieaastase poni Pin Rock`s Poppius`ega, saades kokku 54.14 karistuspunkti. Rõa oli sellel tasemel poniklassis ka ainuke osaleja, saades kahe ala, koolisõidu ja täpsussõidu peale kokku 55,35 kp-d. Oma teise poni, Lucky Freedomiga, osales sportlane ponide üherakendite 2* võistluses, kus lõpetas 188,69 karistuspunktiga teisel kohal kolmest osalejast.

Hobuste 2* võistluses osalesid Reelika Rätsep (Märjamaa SK) ja Vairi ning Ülar Raudsepp (Liivimaa RK) ja Redrum. Rätsep lõpetas koolisõidu tulemusega 70.72 viiendal kohal, Raudsepp oli 80.65 punktiga üheksas. Maratonis sai Rätsep tulemuseks 79,19 ja koonussõidus 8,52 kp ning lõpetas võistluse kokkuvõttes neljandana. Raudsepp, kes maratonis saavutas esikoha, oli lõpparvestuses viies, kogudes kokkuvõttes 164,41 kp.

CAI3* võistlusel osalesid Urmas Saks (Liivimaa RK) hobusega Indekss ja Ülar Raudsepp hobusega Friidom, kes pärast koolisõitu platseerusid 15. ja 16. positsioonil, karistuspunktide arvuks 65.02 ja 68.91. Maratonis seevastu saavutas Saks 11. ja Raudsepp 12. koha, mis tõstis Saksa ja Indekssi koondtulemuse 11. ning Raudsepa ja Friidomi tulemuse 14. kohale. Täpsussõidus sai Saks tulemuseks 18,25 ning platseerus lõpp-protokollis 14. kohale. Raudsepal koonussõit ebaõnnestus ja sportlane lõpptulemust kirja ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles