Postimehe otsepilt: nädalavahetus toob ekraanile maadluse Põhjamaade meistrivõistlused (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval saavad TTÜ spordihoones alguse Põhjamaade meistrivõistlused maadluses, mis toovad mattidele sportlased Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Lätist, Leedust ja Eestist. Võistlustulle astuvad ka juba olümpiapileti välja võidelnud Heiki Nabi ja Ardo Arusaar. Võistlused algavad mõlemal päeval kell 10 hommikul.

Lisaks sportlastele näitab olümpiataset ka see, et võistlustel mõistab peakohtunikuna õigust ka Rio olümpial kohtuniku rolli täitev Peep Arold. «Oleme väga uhked, et Peep sellise tunnustuse juba teist korda pälvis ja see näitab, et Eesti maadlus on tõepoolest maailmakaardil. Seda nii sportlaste kui kohtunikega. Rääkides aga sportlastest, siis meil on hea meel, et meile on tulemas mitmeid tiitlivõistluste medaliste ka välismaalt,» sõnas Eesti Maadlusliidu peasekretär Antti Lepik, kelle kinnitusel on Eestisse tulemas taanlane Mark Overgaard Madsen (-75 kg), kellel on ette näidata neli täiskasvanute MMi hõbedat, olümpiamängude viies koht ja EMi pronks. Naistemaadluses on kohal 2014. aasta MMi ja EMi pronksmedalite omanik Laura Skujina (-69kg). Samuti on maadlusmattidel mitmeid kadettide ja juunioride tiitlivõistluste medaliste.

Laupäeval tulevad mattidele kreeka-rooma maadluses kadetid ja juuniorid ning naistemaadluse kadetid. Pühapäeval on kord täiskasvanute seas, välja selgitatakse parimad naised ning kreeka-rooma maadluses näeb võistkondlikku maadlust, kusjuures sellises formaadis toimuvad Põhjamaade meistrivõistlused viimast korda. «Alates järgmisest aastast lisandub võistlusprogrammi ka vabamaadlus ning lahku lüüakse noorte ja täiskasvanute võistlused, samuti kaob ära võistkondlik võistlusformaat ja alles jäävad ainult individuaalmatšid,» selgitas Lepik.

Võistluste otseülekanne on nähtav Postimehe veebis nii laupäeval kui ka pühapäeval. Kommentaatorina annab ülekandele värvi endine maadleja Tõnis Naarits.

Eesti korraldab Põhjamaade meistrivõistlusi kolmandat korda, esimest korda toimusid need Eestis 1993. aastal. Võistlused avatakse spetsiaalselt Põhjamaade meistrivõistluste jaoks kokku pandud viieliikmelise trummide ansambli esinemisega; avasõnad lausuvad kultuuriminister Indrek Saar, Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann ja Põhjamaade Maadlusliidu esimees Erik Nyblom.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles