Endine Eesti tippratsu võistleb edukalt Itaalia lipu all

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinnamon ja Tiit Kivisild.
Cinnamon ja Tiit Kivisild. Foto: Kersti Kalberg

Eesti publikule tuttav endine Tiit Kivisildi hobune Cinnamon on teinud oma uue peremehe, Itaalia takistussõitja, Paolo Cannizzaroga häid tulemusi rahvusvahelisel areenil. Viimati tuldi Norras Rahvuste Karika võistlusel Itaalia meeskonnaga esikohale.

Drammenis toimunud Nation Cupi võitis Itaalia meeskond 12 kp-ga, olles esindatud koosseisus Luca Maria Moneta hobusel Connery, Matilde Giorgia Bianchi hobusel Lejano, Giacomo Bassi hobusel Viva La Donna ja Paolo Cannizzaro Cinnamonil. Võistlus toimus kõrgusel 150 cm, kus esimeses voorus hüppas Cinnamon vigadeta ja teises langes üks latt. Teise koha saavutas Norra 18-ne ja kolmanda Suurbritannia meeskond 24 karistuspunktiga.

Cinnamon on itaallasega leidnud ühise keele ja häid tulemusi on koos saavutatud mitmeid. Peale talvel tehtud jalaoperatsiooni on ratsul hoopis teine minek ning loodetavasti aitab hea vorm tuua senistele saavutustele tänavusel hooajal lisa.

Ratsu uus omanik Cannizzaro kuulub Itaalia takistussõidu koondisesse ja ostis Cinnamoni 2014. aasta sügisel peale seda, kui ta oli traagiliselt kaotanud oma põhihobuse. Hall mära sõitis aastaid Tiit Kivisildi käe all ja tõi 2014. aastal Saku Suurhallis toimunud Tallinn International Horse Show-lt kodupubliku rõõmuks koju MK-etapi võidu. Cinnamon on senini Tallinn International Horse Show „kaanetüdruk“.

Cinnamon ja Tiit Kivisild 2014. a Tallinn International Horse Show MK-etapil. Foto:
Cinnamon ja Tiit Kivisild 2014. a Tallinn International Horse Show MK-etapil. Foto: Foto: Gerlin Kess
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles