Taaramäe Zakarini kukkumisest: äkki käis taga pauk ja nägin meest üleni verisena...

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilnur Zakarin pärast ränka kukkumist Giro d'Italial.
Ilnur Zakarin pärast ränka kukkumist Giro d'Italial. Foto: SCANPIX

Katjuša meeskonna profirattur Rein Taaramäe kirjeldas Facebooki vahendusel oma tiimi liidri Ilnur Zakarini karmi kukkumist Giro d'Italia eilsel etapil, mille tagajärjel üldarvestuses kõrgel viiendal kohal olnud venelane pidi tuuri katkestama.

«Ootan juba starti. Etappi võib juba ette legendaarseks nimetada – 130 km ja kolm suurt tõusu, kus ronime vastavalt 2100 m Col de Vars, 2800 m Col de Bonette, 2450 m Col de la Lombarde. Teed on tuttavad. Minu üks meelislaagerdamispaikasid asub Col de La Lombardi tipust 4 km allpool – Isola 2000 külas. Viimastel etappidel on enesetunne hea olnud ja olen paremaks muutunud, nii et äkki õnnestub veel ilus lõpp teha,» kirjutas Taaramäe enne tänase etapi algust, pöördudes siis eilsete dramaatiliste sündmuste juurde.

«Eilne oli õudus. Olime Col de Agnellost üle saanud ja rabasin laskumisel Zakarini jaoks, kuna tõusu lõpus oli ta Valverdest, Majkast ja Kruijswijkist umbes 10 sekundit maas. Laskumine oli kiire, kuskil 70-80 km/h. Ei tea, ehk max kiirus oli 96 km/h. Äkki kostis taga pauk ja üle õla piiludes käisid seest värinad läbi. Zak oli kurvist otse pannud. Keerasin otsa ruttu ümber ja käisin veendumas, et mehel ikka hing sees. Nähes teda üleni verisena istuvas possas sain aru, et hullemast ta pääses. St hing oli sees, aga velotuur oli meie meeskonna jaoks selles punktis põhimõtteliselt läbi. Kurb küll, aga see ongi rattasport, kus leib teenitakse välja läbi pisarate võideldes, mitte kuskil muruplatsil teeseldes... Zakarin murdis rang- ja abaluu, kiiret paranemist talle,» kirjutas Taaramäe.

Eestlane lisas ka foto Zakarini rattast, mis kukkumist tagajärjel täielikult purunes.

Foto: Rein Taaramäe / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles