Varrak: kalevlased ei karda enam kedagi (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - TÜ/Rock.
Kalev/Cramo - TÜ/Rock. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna Eesti meistritiitlini viinud peatreener Alar Varrak ütleb kogu hooaega hinnates otsekoheselt, et rahule ei saa ta jääda. «Eesti liiga eest võib panna viie plussi, sest halbu mänge oli meil väga vähe. Ühisliigat võiks hinnata nelja või nelja miinusega. Hooaja eel seadsin sihiks kümme võitu, seega ei saa kaheksa võiduga päris rahule jääda. Eurosarjast pole midagi rääkida, see on selgelt mitterahuldav,» loetleb ta meeskonna hooaja tegemisi.

«Kui kõik kolm sarja kokku panna, siis sõltub hinnang vaataja silmadest. Mina ütlen, et see on neli miinus, kriitik aga leiab, et kolm või kolm pluss,» jätkab Varrak ning lisab, et hooaja jooksul otsuseid langetades oleks kindlasti saanud teha nii mõnagi paremini. Suureks negativismiks ta aga põhjust ei näe.

See, kas alates 2012. aasta hilissügisest Eesti parimat korvpallimeeskonda juhendanud 34-aastane mees jätkab ametis ka tuleval aastal, pole veel teada. Homme lõppeb Varraku tööleping Kalevi peatreenerina ning selle jätkamisest pole tal klubi juhtide veel juttu olnud.

«Kui Rock oleks taas tiitli võitnud, saanuksin ma ilmselt kinga,» arvab Varrak. «Aga nüüd… kolm mängu panime neile ikka väga kindlalt ja usun, et minu võimalused sellega tõusid.»

Alar Varrak, Kalev mängis kolmes esinevas sarjas, milledest Eesti meistriliiga on selgelt kõige ebaolulisem. Kas töölepingu sõlmimisel on Eesti meistritiitlil ikkagi niivõrd suur väärtus?

Armastuslauludeski ju räägitakse, et asja väärtusest saad aru alles siis, kui oled sellest ilma jäänud. Sama on Eesti meistritiitliga, mille väärtus hakkas meie mitu aastat kestnud üleoleku tõttu vähendama. Kuni Rock sai selle mullu kätte ja korraga oli tiitel muutunud väga tähtsaks – meie pettumus oli suur ja ma oleksin aasta tagasi peaaegu töökoha kaotanud. Seepärast tundubki tänavune tiitel magusam.

Olen üsna kindel, et sellise meeskonnaga, nagu meil oli hooaja lõpus, suutnuksime võtta mõned võidud ka eurosarjas ning võib-olla saanuks mõne võidu rohkem ka Ühisliigas. Näiteks jaanuaris ja veebruaris, kui mängisime järjest omasuguste vastastega, polnud meil ju mehi ja me kaotasime kõik need kohtumised. See oli aeg, mil osa mängijaid oli lahkunud ja uusi polnud veel tulnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles