Eestlased võistlesid sportkeegli MMil maailma tippudega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportkeegli MM
Sportkeegli MM Foto: Eesti Veeremängude Liit

Laupäeval selgusid Novigradis uued maailmameistrid sportkeeglis. Naiste arvestuses kuulutati meistriks horvaatlanna Ines Maricic ja meeste arvestuses serblane Vilmos Zavarko. Sealjuures viskas Maricic finaalis uue naiste maailmarekordi ehk 675 kurikat.

Esmakordselt pääsesid 32 parema hulka ja kohamängudele ka Eesti mängijad. Naiste hulgas pääses 20. kohaga edasi Heret Ots, visates uue isikliku rekordi 606 kurikat ja meeste hulgas 30. kohaga ning 626 kurikaga Markko Abel.

Eesti koondisesse kuulusid veel Marian Saar, kelle tulemuseks oli 568 ja Kaido Kirs, kes viskas 581 kurikat. 1/16 finaalis mängis Ots tiitlikaitsja Sina Beisseriga Saksamaalt ning vastu tuli võtta 0:4 kaotus, Beisser tuli hiljem hõbemedalile.

Meeste hulgas tuli Abeli vastaseks maailma esinumber ning hilisem maailmameister Vilmos Zavarko, Abel kaotas 0,5:3,5. Nädal varem toimunud U23 MM-il näitasid paremaid tulemusi Eesti koondislased Marek Kivi, kes viskas uue juunioride Eesti rekordi 592 kurikat ja Kristjan Tamlak tulemusega 534 kurikat. MMi debüüdi tegid tõusvad tähed Kertu Rohumägi ja Priit Tõnisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles