Red Bull jätkab Renault' mootoritega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: SIPA/Scanpix

Renault Sport Racing ja Red Bull Racing kinnitasid mootorikoostöö jätkumist 2017. ja 2018. hooajal vormel-1 sarjas. Red Bulli tiimi mootorid kannavad ka edaspidi sponsori Tag Heueri nime. Lisaks taasalustab Renault Sport Racing jõuallikate tootmist Scuderia Toro Rosso tiimile.

Järgmisel kahel aastal, 2017 ja 2018, varustab Renault V6 turbomootoritega nii Red Bulli kui ka Toro Rosso tiimi. Mõlemal tiimil jääb õigus jõuallikaid oma sponsori nimega brändida.

Koostöö Red Bulli tiimiga on kasvanud üheks kõige pikemaajalisemaks ja edukamaks mootorikoostööks Vormel-1 sarja ajaloos. Partnerid alustasid 2007. aastal, tänaseks on tiim ja sõitjad teeninud ühtekokku 51 võitu.

Toro Rosso tegi Renault’ga esimest korda koostööd 2014. ja 2015. aastal.

Renault Sport Racing president Jérôme Stoll ütleb, et on rahul koostöö üle tugevate tiimidega nagu Red Bull ja Toro Rosso. «Konkurentsis tugevate partnerite omamine on andnud meile head võimalused muuta Renault’ mootoreid paremaks ning tugevdanud meie meeskonna vaimu,» lisas Stoll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles