Tartu Maratoni Naistesõidu patroon on Evelin Samuel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahunt Samuel tegeleb igapäevaselt terviseajakirja juhtimise ja kirjutamisega.
Suusahunt Samuel tegeleb igapäevaselt terviseajakirja juhtimise ja kirjutamisega. Foto: Mihkel Maripuu

Veebruarikuu teisel nädalavahetusel leiab aset Tervis Plussi 10. Tartu Maratoni Naistesõit, mille patrooniks on äsja suusatamisega uuesti tutvust teinud laulja Evelin Samuel. 16 km pikkusele distantsile antakse start 13. veebruaril kell 12.00 Palu teeninduspunktist.

Lauljatar on sel talvel suuskadel üle 20 aasta esimest korda. «Olen ammu tahtnud taas suuski proovida, ent pole olnud sobivat hetke, lund, suuski ega aega. Nüüd on,» leiab Evelin, kelle jaoks on naistele eraldi mõeldud sõit täpselt algaja võimetele vastav hea võimalus end maratonirajal proovile panna.

Patroonina on Evelini eesmärk kutsuda endaga koos suusatama ka kõiki naisterahvaid, kes põhimaratoni enda jaoks kas üle võimete peavad või on sellel päeval ametis muude kohustustega. «Tervislik eluviis ja sellega seonduv on minu jaoks ülioluline. Enamus inimeste tervisehädadest, sealhulgas näiteks kuni 90% vähihaigustest, on alguse saanud just elustiilist ja keskkonnast,» nendib laulja. Samal põhjusel otsustas üritusele oma õla alla panna ka ajakiri Tervis Pluss, mille peatoimetaja ametit naine peab.

Kuna pingutus 16 km maratonirajal vajab ka ettevalmistust, on soovijatel võimalus Evelin Samueli treeningpäevikuga end kursis hoida tema blogi vahendusel www.tervispluss.ee/suusk. Huvi korral saab naisega ka Harku metsa suusaradadel ning Arctic Sport Club’i spetsiaalsetel suusatreeningutel ühineda. “Kui minuga koos tuleb suusatama kasvõi üks inimene rohkem, on see juba võit!” kinnitab ta.

Arctic Sport Club võimaldab naistesõidule registreerunutele tasuta välitreeninguid  nii Tallinnas kui Tartus. Treeningutel pannakse peamiselt rõhku suusatehnika lihvimisele, et rajal tehtavad liigutused oleksid võimalikult ökonoomsed ning suusatajad jõuaksid nii distantsi läbida kui sellest rõõmu tunda. Nii saab 13. veebruaril toimuvast 10. Tartu Maratoni Naistesõidust veelgi meeldivam kogemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles