Kusti Nõlvak tulevikust: oleme otsustanud rannavollega jätkata

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Foto: Facebook

Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar (mõlemad 24) asusid tänavu testima oma läbilöögivõimet rannavolle paarismängus. Nad jätsid vahele kogemuste kogumise koduliival ja lülitusid pikema jututa rahvusvahelisse karusselli. Tõsi, natuke olid nad varem koosmängu proovinud, hoomates, et enamat üritada tasub. Äsja naasesid nad Jurmalast, kus õnnestus tõsist konkurentsi pakkuda Läti meistrisarjas – kolmas koht tugevate lätlaste vahel on korralik tulemus.

«See oli esimene nii-öelda meie tasemel turniir. Veerandfinaalis saime jagu Sorokins-Ivanovsist, kes maailma tuuridel käivad. Väga hästi korraldatud turniir ja meil ka mäng sobis,» rääkis Nõlvak volley.ee portaalile antud intervjuus.

«Käisime talvel sealses sisehallis harjutamas, vollehalli kasutamise graafik oli väga tihe. Väljakud olid lapsi ja täiskasvanuid täis juba kella seitsmest hommikul. Rannavolle on Lätis tõesti väga populaarne. Samoilovs ja Šmedinš on maailma tuuridel korduvalt esikoha võitnud, nad on ikka väga head,» lisas Nõlvak.

Milliseks sa enda ja Tiisaare mängu hindad?

Areneme iga turniiriga, õpime palju. Hakkasime varakult võistlema. Teame, mis meid ees ootab, oleme keskkonda sulandunud. Treenime ka koos konkurentidega. Mul kui sidemängijal on omandamisel ründelöögile pealeminek. Suurem osa servidest suunatakse minu peale, järelikult tuleb uue rolliga harjuda. Tõsteid tehakse valdavalt altsööduga, aga sagenemas on ülaltsööt ja rünnak kogu võrgu ulatuses. Tahan tasemel olla nii alt- kui ülaltsöötu andes. Edasi olen läinud kaitses.

Kas Mart saab ka esimeselt söödult lüüa?

Jaa. Sotši MK-etapil andsin talle päris tihti esimese üles. Kui on vähegi lihtsam serv, lööb Mart mu esimeselt söödult nelja-tsoonis ära.

Kas ootate hooaja lõpu ära või olete juba otsustanud, jätkate või ei?

Oleme kindlalt otsustanud jätkata. Ei välista, et natuke võib aega jääda saalivõrkpalli jaoks, aga põhirõhk on kindlasti rannavollel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles