Video: laskesuusaässad Svendsen ja Bø jagavad voodit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø. Foto: Nordic Focus

Käimasoleva laskesuusatamise hooaja valitsejad, norralased Tarjei Bø ja Emil Hegle Svendsen on igapäevaelus head sõbrad, kes võistlusreisidel alati ühes toas ööbivad.

Kuigi aeg-ajalt on proovitud neid ka teistega ühte tuppa panna, pole sellest midagi välja tulnud ja nad satuvad alati kokku. «Kõik on nüüd aru saanud, et meid pole võimalik lahus hoida,» rääkis Bø naerdes TV 2 Sportenile.

Bø võistleb MK-sarjas alles teist aastat, Svendsen tegi aga debüüdi viis aastat tagasi. 25-aastane kahekordne olümpiavõitja sõnas, et on väga rahul, et tema toakaaslane (ja tihti ka voodikaaslane) on just 22-aastane Bø.

«Tarjeil on alati hea tuju. Ja isegi kui oleme väsinud või tuju on halb, saab meil ikka kogu aeg kõvasti nalja,» avaldas Svendsen.

MK-sarja üldarvestuses on praegu liider Bø 489 punktiga, Svendsen kaotab talle 35 punktiga. Kui üks noormeestest võistluses teise alistab, siis päris tüli neil sellest ei teki, aga väike sõbralik nääklus ikka.

«Pole mõtet oma võistlusest rääkida, tuleb hoopis rääkida, kui halb tema oli. Selline on minu taktika,» teatas Svendsen.

«Ta õppis selle taktika minult,» lisas Bø naerdes.

Intervjuus Aftenpostenile tunnistas sel hooajal neli etapivõitu teeninud Bø, et kuigi tegelikult pole midagi tema ja Svendseni suhtluses muutunud, on võitmine ta pisut ära hellitanud. «Ja kuna Emil on halb kaotaja, siis pean üldjuhul teesklema, et mind pole seal,» muheles ta. «Kui Emil võidab, läheb ta pisut ülbeks ja siis ma ainult sellest kuulengi. Tegelikult on meil koos lõbus ja me rõõmustame üksteise võitude üle.»

Svendsen teatas eile pärast Ruhpoldingu MK-etapil 20 km sõidu võitmist, et kavatseb paari aasta pärast tõsisemalt keskenduda ka murdmaasuusatamisele ja tahab osaleda vabatehnikaetappidel. «Tean, et olen laskesuusatajate seas üks kiiremaid. Ja kui Emil läheb murdmaasuusatamisesse, teen mina seda sama. Teen kõike, mida Emil teeb, lihtsalt sellepärast, et teda võita,» naeris Bø.

Videot noormeeste elukorraldusest MK-etappide ajal saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles