Elu parimat tennist mänginud Murray kukutas tiitlikaitsja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis meeste üksikmängus finaali maailma teine reket Andy Murray, alistades mulluse võitja Stanislas Wawrinka 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Kahel eelmisel aastal Pariisis poolfinaalis kaotanud Murray mängib Prantsusmaa lahtiste finaalis esmakordselt. Tegu oli seni ühtlasi ainsa suure slämmi turniiriga, kus ta ei olnud finaali jõudnud.

Finaalis läheb Murray vastamisi maailma esireketi Novak Djokoviciga, kes alistas teises poolfinaalis kolmes setis austerlase Dominic Thiemi. Seni on Murray ja Djokovic omavahel kohtunud 33 korda, Djokovic juhib võitudega 23:10. Kuus korda on mängitud suure slämmi turniiri finaalis ning neist esimese võitis 2011. aastal Austraalias Djokovic.

2012. aastal oli US Openil aga parem Murray. 2013. aastal jäi Austraalias taas peale Djokovic, Wimbledonis aga jällegi Murray. Mullu ja tänavu kohtuti jälle Austraalia lahtiste finaalis ja mõlemal korral oli Djokovic šotlasest üle. Viimasest 12 duellist on Djokovic võitnud 12, ent viimati jäi paari nädala eest peetud Rooma turniiri finaalis peale Murray. Tegu oli ühtlasi Murray esimese võiduga Djokovici üle liivaväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles