Saaremaa Merispordi Seltsi regatti alustas üle 200 sportlase kolmest riigist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna anti lauspäikese käes kümmelnud palavas Roomassaares avastardid Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapiks oleval Saaremaa Merispordi Seltsi regatil, kus on osalemas erakordselt suur arv purjetajaid – kokku on kõigis võistlusklassides stardis 204 sportlast Eestist, Lätist ja Leedust.

Võistlussõite sai täna vaatamata tagasihoidlikuks jäänud tuuleoludele kirja kolm nii Optimist ja Zoom8 kui kõigis Laser klassides, samuti Techno 293 ja RS:X klassides. Formula purjelaudadele oli tuult siiski võistlemiseks liiga napilt.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) näitas konkurentidele järjekindlalt ahtrit Laser Standard klassis. Talle järgneb teisel kohal Georg Haud (ROPK), lätlane Ricards Toms Zvilna aga on praegu kolmas.

Laser Radialil on esikohal kahe sõiduvõiduga Anna Pohlak (TJK). Teiseks platseerus tänaste sõitude põhjal Norman Järve (ROPK) ning kolmandaks lätlane Eriks Karlis Zvilna.

Klassis Laser 4.7 haaras vankumatult liidripositsiooni Keith Luur (PJK) Silver Vahsteini (SMS) ja Roger Rikbergi (KJK) ees.

Optimistil, kus osalejaid on rekordiliselt palju – 96 noort, starditakse kahes grupis. Üldkokkuvõttes on selles klassis praegu juhtimas lätlane Martin Attila, kannul Hendrik Holtsmann (PJK) ja leedukas Ernestas Juskevicius.

Zoom8 klassis oli täna kahes sõidus ja ka avapäeva kokkuvõttes tugevaim Jakob Haud (ROPK). Teisel kohal on praegu Marcus Univer (ROPK) ja kolmas Liis Annus (ROPK).

Noorte purjelaual Techno 293 moodustavad U15 arvestuse esikolmiku Daniel Schneider (TPLK), Lola Maria Pärn (TPLK) ja Margaret Kalm (TPLK) ning U17 arvestuses Renar Roolaht (Pirita SK), Gregor Schneider (TPLK) ja Raul Mihkel Anton (NYCS).

Purjelauaklassis RS:X on seni puhta võitude seeriaga kindlaks liidriks Rainer Kasekivi (TPLK), järgnemas Marcus Pertelson (TPLK) ja Betti Vainküla (TPLK/TE)

Eesti MV etapi võistlusformaat koosneb merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja osadele klassidele, milleks Saaremaa Merispordi Seltsi regatil on Laser 4.7, Laser Radial ja Laser Standard, lisaks kalda lähedal lühirajal purjetatavast vaatemängulisest finaalsõitude seeriast. Finaalsõidud purjetatakse kaldalt jälgitavana ning Alver Kivi ja Rimo Timmi poolt kommenteerituna, samuti saab finaalidele kaasa elada Postimees Online otseülekande vahendusel mida saab pühapäeval jälgida siin.

Fliidisõidud peetakse reedest pühapäevani, finaalsõitudega alustatakse pühapäeval alates kella 14-st kalda lähedal lühirajal. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Hõbefinaali tulemus määrab regati lõppkohad 5.-10. kohani ning kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ning finaalsõidud algusega kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 8.-10. juuli Viimsi valla meistrivõistlused (Leppneeme) – klassid Laser Standard, Finn, 470

7) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

8) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Finn, 470

9) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

10) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, 29er

11) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

12) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles