Jeets ja Toom tõusid hea sõiduga Azores Airlines rallil kümme kohta

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets.
Raul Jeets. Foto: Gregory Lenormand/DPPI

Reede oli Azores Airlines ralli, mis on FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp, teine päev. Sõitjaid ootas kokku kuus kiiruskatset kogupikkusega 81 kilomeetrit. Reedel sõideti ka kahel korral ralli kõige kuulsam ja ühtlasi ka pikim kiiruskatse, Sete Cidades, mis kulgeb osaliselt kustunud vulkaani serval. SRT meeskonna Skoda Fabia R5 autoga sõitvad Raul Jeets ja Andrus Toom tegid väga hea võistluspäeva, kui tõusid kümme kohta ja lähevad ralli viimasele päevale vastu absoluutarvestuse üheksandalt kohalt. 

Kui neljapäeval olid Jeets ja Toom rajal teise autona ja ees lahtisel kruusal sõites kaotati aega, siis tänane stardipositsioon tagapool oli palju parem ja seda oli ka tulemustest näha. Liiguti tõusvas joones ja päevale panid ilusa punkti kaks viiendat aega, kusjuures viimane ralli kuulsamalt, 25,62 kilomeetri pikkuselt Cete Cidades katselt. 

«Tänane päev oli meile väga hea, suutsime tublisti oma kohta parandada. Katsed olid ka täna keerulised, kui eile oli meil legend kohati liiga kiire, siis täna kohati liiga aeglane. Ilmaolud olid täna samuti erinevad, hommikusel läbimisel oli katsetel udu, pärastlõunal juba päikesepaistelisem. Meie jaoks on oluline, et suutsime näidata läbi päeva head kiirust. Legendaarne Cete Cidades katse, mida siin kutsutakse vulkaani katseks, oli tõesti midagi sõnuseletamatut. Ega me loomulikult ise seda kõike ilu ei näe, vaadake kindlasti Eurospordi kokkuvõtet. Sõitja poolelt, ma pole sellist katset varem sõitnud, see oli lihtsalt fantastiline! Ja saada päeva lõpuks väga tihedas konkurentsis sellelt katselt viies aeg, see oli suurepärane viis tänane päev siin lõpetada,» võttis Jeets võistluspäeva kokku. 

Ralli liidrid on Aleksei Lukjanuk-Aleksei Arnautov (Ford Fiesta R5), kes edestavad teisel kohal olevaid Kajetan Kajetanowiczi ja Jaroslav Barani (Ford Fiesta R5) 9,8 sekundiga. Kolmandal kohal on kohalikud mehed Ricardo Moura-Antonio Costa (Ford Fiesta R5), kellel on kaotust liidrile 40,8 sekundit. Jeets ja Toom kaotavad liidritele 4.17,4. Viies koht on aga pisut rohkem kui minuti kaugusel. 

Laupäeval sõidetakse samuti kuus katset, kogupikkusega 102,76 kilomeetrit. Jeets ja Toom lähevad taas rajale teisena, kuna esikümme stardib pööratud järjestuses. See tähendab küll taas teepuhastamist kuid Jeetsi sõnul on laupäeval ka korduvkatsed ja seeläbi on olukord lihtsam, kui neljapäeval.

Eurosport teeb kõigist võistluspäevadest ka 30-minutilised kokkuvõtted, neljapäeva kokkuvõte on eetris neljapäeva öösel vastu reedet, kell 00.00, kordus reede hommikul kell 9.30. Reedene kokkuvõte on eetris reede öösel vastu laupäeva, kell 00.00, kordus laupäeva hommikul kell 9.30. Ja laupäevane ning terve ralli kokkuvõte on eetris laupäeva öösel vastu pühapäeva, kell 00.00, kordus pühapäeva hommikul kell 9.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles