Olümpiamedali toonud hobuse eest käidi pakrotivara oksjonil välja üle 200 000 euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uthopia ja Carl Hester 2013. aastal Taanis.
Uthopia ja Carl Hester 2013. aastal Taanis. Foto: Külli Tedre

Londoni Olümpial meeskondliku kulla koolisõidus võitnud hobune Uthopia müüdi oksjonil 165 000 naela ehk ca  217 000 euro eest. Omaniku pankroti tõttu koos ülejäänud varaga oksjonile läinud hobuse eest tegi kõrgeima pakkumise tundmatu isik.

Oksjon kuulutati välja 28. aprillil Wilsons Auctions’i poolt ning toimus 27. mail. Hobune müüdi Tom Keenani (Keenan Corporate Finance) ja James Neill’i (HNH Group) poolt, kes olid hobuse ühe omanikuna kirjas oleva Sasha Stewarti pankrotivara haldajateks. Lisaks Uthopiale müüdi oksjonil ka luksusautosid, uhkeid ehteid ja juveele, disainertooteid jms. Tormiline oksjon Uthopia üle kestis rohkem kui 10 minutit ning viimase pakkumise tegi telefoni teel tundmatu isik. Wilsons Auctionsi poliitika ei luba neil uue omaniku nime avaldada ja seetõttu pole siiani teada,  kes hobuse ostis. Oksjoniga lõppes ka pikaajaline vaidlus hobuse omaniku osas, kelleks viimati oli FEI (Rahvusvahelise Ratsaspordi Föderatsiooni) andmebaasi järgi 2011. aasta seisuga märgitud Carl Hester ja Sasha Stewart. 

Hester, kes hobusega viimastel aastatel põhiliselt võistles, loodab uue omanikuga kokkuleppele jõuda ning hobuse heaolu silmas pidades ratsu siiski enda talli jätta. 15-aastane Uthopia, hüüdnimega Uti, on Hollandi soojavereline täkk, kelle Hester leidis nelja-aastasena. Nende koostöö on kestnud 11 aastat, mille jooksul on võidetud kokku viis meistrivõistluste medalit. 2012. aasta Londoni olümpiamängudel kuulusid nad kulla võitnud Inglismaa koondisesse. Omaniku pankroti tõttu on juba viimased viis aastat kestnud vaidlused hobuse müügi osas.

Carl Hester on Briti koolisõitja, kes hetkel on FEI koolisõidu edetabelis 10. kohal. Ta on sündinud ja kasvanud Inglismaal ning osales Olümpial juba esimest korda 1992. aastal Barcelonas. 25-aastasena oli ta noorim briti ratsutaja, kes OMil osalenud. Ta on võitnud kuus EMi, kolm MMi ja ühe OMi medali.

Aprillis, kui oksjon välja kuulutati, lubas Carl Hester teha kõik, et Uthopia saaks jääda oma kodutalli. Kuigi sotsiaalmeedia kihas hobuse müügi teemal ning fännid üle kogu maailma soovisid sportlast rahaliselt toetada, teatas ratsanik, et on kogunud piisava summa kindlustamaks Uthopia ostu. Peale oksjoni toimumist aga teatas ta oma Facebooki lehel, et ei ole seotud Uthopia uue omanikuga.

Uthopia on praegu oma kodutallis ja tema uus omanik jääb hetkel saladuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles