Siim-Sander Vene krooniti taas Leedu meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene
Siim-Sander Vene Foto: Raimond Roopärg/Scanpix

Leedu korvpalli kõrgliigas võitis Kaunase Žalgiris esmaspäeval kuuenda järjestikuse meistritiitli, kui finaalseeria viiendas kohtumises alistati koduväljakul 97:70 (25:17, 29:14, 20:25, 23:14) Klaipeda Neptunas.

Kogu Leedu uue iseseisvuse aja on Žalgiris võitnud nüüd juba 18 meistritiitlit ehk aastate jooksul on tiitlist ilma jäädud vaid viiel korral ning kõik need viis tiitlit on läinud Vilniuse Lietuvos rytasele, vahendab ERRi Spordiportaal.

Eesti koondislane Siim-Sander Vene pääses väljakule vaid 1.45-ks ning sai protokolli kirja vaid ühe möödaviske.

Žalgirise edukaim oli 16 punkti ja 7 korvisöötu kogunud Jerome Randle, Brock Motum lisas 13, Reinaldas Seibutis 11 ning Martynas Pocius, Paulius Jankunas ja Robertas Javtokas kõik 10 silma. Neptunase poolel viskas Daniel Ewing 19 punkti.

Eestlane mängis hooaja jooksul 43 Leedu liiga kohtumist ning tema keskmised näitajad olid enne viimast finaalmängu 13,9 minutit, 4,4 punkti, 2,9 lauapalli, 0,7 korvisöötu, 0,5 vaheltlõiget ja 0,7 pallikaotust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles