Pehrsson Ronaldo peatamisest: ma ei mängi Football Manageri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus enne homset maavõistlust Portugaliga vastuseks Portugali ajakirjanike pärimistele, et ei vaeva oma pead liialt Cristiano Ronaldo takistamisega.

«Ootan, et tuleme väga ilusale staadionile hea atmosfääriga, vastane mängib viimase mängu enne EMi. Saame ühe Euroopa tugevama meeskonna vastu võimeid kontrollida. Olen näinud viimase aasta jooksul arengut, mis muudab meie vastu mängimise aina keerulisemaks,» sõnas Pehrsson. «Ma ei karda kunagi ühtki vastast, aga see on meile suur proovikivi. Läheme sellele mängule siiski vastu selge autsaiderina, kuid alagrupis pidasime samuti tugevamate Euroopa koondiste hulka kuuluva Inglismaaga kaks väga head mängu, kaitsesime hästi ja suutsime standardolukordadest ka ise võimalusi tekitada.»

«Väsimus ei tohiks koosseisu mõjutada, peaksime olema Läti mängust puhanud. See oli teistsugune mäng, kus domineerisime ja ründasime ise palju. Usun, et saime esimesel nädalal koosseisu valimisega hästi hakkama, homseks mänguks ei tohiks keegi väsinud olla. Aga seda näeme muidugi homme.»

Portugallaste küsimused keerlesid mõistagi ümber Ronaldo peatamise, ent Pehrsson ei allunud provokatsioonidele. «Treenerina pole ma selle murega üksi, see on võtmeküsimus, kui mängid Portugali või tema klubi vastu. Teda tuleb väga tihedalt kaitsta. Tal tekib niikuinii võimalusi, sest ta on nii hea mängija ja Portugal hea meeskond, aga püüame need miinimumini viia. Ma ei tea, kas ta on parim, ma ei võrdle mängijaid nii, aga ta on kindlasti väga hea mängija.

Teie olete Portugali jalgpalli asjus targemad kui mina, aga et EMil lõpuni minna, on Portugalil kindlasti vaja Ronaldot. Olen rootslane ja meil on Zlatan, kellega koos meeskond on märksa tugevam. Kas tahaksin näha Ronaldot ja Zlatanit ühes meeskonnas? Ma ei mängi Fantasy Football Manageri,» muigas Pehrsson.

Ka ei pea ta Portugali EMil soosikuks. «Pean tugevaimaks Saksamaad. Aga Portugal on parimate Euroopa meeskondade seas. Esinelikusse ma neid siiski ei asetaks. See on küll maavõistlus ja Portugali jaoks viimane mäng enne EM-finaalturniiri, aga ka meile tähtis. Mul on olnud luksus neli mängu järjest koondisega teha, tähtis, et saime koos olla ja treenida. Kui saame viigi või võidu, tõstaks see kõvasti mängijate enesekindlust,» sõnas Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles