Pehrsson: kui Aivar Pohlakul on mu tööst mingi arvamus, annab ta mulle sellest teada (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson pärast kaotust Portugalile pressikonverentsil.
Magnus Pehrsson pärast kaotust Portugalile pressikonverentsil. Foto: Kristjan Jaak Kangur

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast maavõistlusmängus Portugalilt saadud hävitavat 0:7 kaotust pressikonverentsil, et hea esimese pooltunni järel tekkis mängijates liigne mugavus ja liigne enesekindlus.

«Olen nõus, et oli kohutav skoor. Vastane tekitas üheksa võimalust ja lõi neist seitse ära. Ise tegime palju asju hästi esimese väravani. Saime palju rohkem palli vallata kui Portugal tahtis, saime mängu kontrollida,» tõdes Pehrsson. «Aga siis tekkis liialt suur enesekindlus ja mugavus ning seejärel polnud me kaitses piisavalt teravad ja otsustavad. Kui anda sellisele vastasele võimalus, on nad väga otsustavad.»

Kas ta muudaks tagantjärgi algkoosseisu? «Ei. Muidugi tahaksin selle mängu uuesti pidada, aga see oli meie tugevaim koosseis,» kinnitas Pehrsson.

Mille vastu Eesti täna kõige rohkem eksis? «Jalgpall seisneb suhtluses. Sellises atmosfääris on väga raske sõnaliselt suhelda, seda tuleb teha kehaliselt. See õnnestus meil mõnda aega, kuid seejärel enam mitte. Algul olime organiseeritud, kuid siis loovutasime vastasele liiga palju ruumi,» sõnas peatreener. «Kui mängida Portugaliga võõrsil, on tegu ühe Euroopa tugevama meeskonnaga. Tuleb kasutada oma väheseid võimalusi. Meil polnud täna puudust loovusest, vaid pigem agressiivsest kommunikatsioonist.»

Kuidas minna sellise tulemuse pealt vastu uuele MM-valiktsüklile? «Peame valiktsükliks kõik mängijad vormi saama. Meie parimad mängijad peavad olema vormis, peame igale mängule tulema võimalikult värskelt. Täna, eriti teisel poolajal, oli meil puudu värskusest ja võimest tööd teha. Võib-olla oli põhjus meie vastases, aga ehk ka selles, et neljas mäng. Olen pikas plaanis arengut näinud, aga täna löödi meid maa sisse,» nentis Pehrsson.

Kas Pehrsson on mures ka oma ametikoha pärast? «Ma ei ole muretseja tüüpi. Teen oma tööd nii hästi kui saan. Kui kellelgi, näiteks Aivar Pohlakul, on mu tööst teine arvamus, annab ta mulle sellest teada. Mina saan vaid teha oma tööd nii hästi kui võimalik, täna jäi sellest väheks,» lausus Pehrsson.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles