Šveits alistas pikalt vähemuses mänginud Albaania

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Schär viib Šveitsi 1:0 Albaania vastu juhtima.
Fabian Schär viib Šveitsi 1:0 Albaania vastu juhtima. Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsi koondis alistas A-grupi kohtumises Albaania tulemusega 1:0. Mängu ainsa värava lõi kohtumise 5. minutil Fabian Schär. Albaania koondise kapten Lorik Cana teenis 36. minutil palli käega mängimise eest teise kollase kaardi ning Albaania pidi pikalt vähemuses mängima. Ometi suudeti tekitada kaks väga ohtlikku olukorda, kuid Šveitsi väravavaht Yann Sommer mängis mõlemas olukorras Albaania ründaja üle.

A-grupis on nüüd Prantsusmaal ja Šveitsil mõlemal kolm punkti. Albaania ja Rumeenia peavad punktiarve avamiseks ootama järgmiseid mänge. Grupi teises voorus kohtuvad Prantsusmaa ja Albaania ning Šveits ja Rumeenia.

Šveits, kes mängis Eestiga EM-valiksarjas samas alagrupis, kvalifitseerus turniirile Inglismaa järel teisena. Varasemalt on Šveits EMil osalenud kolmel korral. 1996. aastal ei saadud algagrupist edasi. 2004. aastal koguti raskes alagrupis vaid üks punkt ning jäädi taas alagrupis viimaseks. 2008. aasta finaalturniir peeti mäletatavasti Šveitsis ja Austrias. Koduseinad ei päästnud Šveitsi ka sel korral alagrupi viimasest kohast.

Albaania teeb täna oma EM-finaalturniiri debüüdi. Valiksarjas mängiti I-alagrupis, kus saavutati Portugali järel teine koht. A-alagruppi kuuluvad peale Šveitsi ja Albaania veel Prantsusmaa ja Rumeenia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles