Vägivallalaine jätkus ka pärast Inglismaa ja Venemaa kohtumise lõpuvilet (5)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallifännide kokkupõrked jätkusid ka staadionil.
Jalgpallifännide kokkupõrked jätkusid ka staadionil. Foto: Sputnik/Scanpix

Inglismaa ja Venemaa poolehoidjate kokkupõrked jätkusid ka pärast eilset jalgpallimatši, mis lõppes 1:1 viigiga.

BBC kirjutab, et pärast kohtumise lõpuvilet tormasid Venemaa fännid üle staadionisektoreid eraldava aia ning ründasid britte. «Küsimus UEFAle. Kuidas on võimalik, et staadionil plahvatas just pürotehnika ning fännid ei ole teineteisest eraldatud,» küsis BBC sporditoimetaja Dan Roan Twitteris.

Inglismaa jalgpalliliidu turvaülem tunnistas, et pole oma karjääri üheksa suurturniiri jooksul midagi sarnast varem kohanud.  Britide suursaadik andis omakorda teada, et öö jooksul on haiglasse sattunud mitmeid inglasi.

Prantsusmaa politsei hinnangul oli mängueelsete kokkupõrgete järel tarvis ka ühte britti elustada ning ta on hetkel kriitilises seisundis. Kolmandat päeva kestvate rahutuste vastu võitleb Prantsusmaa politsei pisargaasi ning veekahuritega.

Prantsusmaa kohaliku ajalehe La Provence’i andmetel on ka üks Venemaa fänn mängujärgsetes kokkupõrgetes tõsiselt vigastada saanud. Kokku on vigastatuid nende andmetel 16, kellest kolm britti on väga tõsises seisus. Kaks neist on haiglas teadvuseta, ühel on noahaavad jalas.

Kuid probleeme ei ole vaid venelaste ja inglastega. Nice’is toimusid kokkupõrked ka Prantsusmaa ultrate ja Põhja-Iirimaa ning Poola toetajate vahel, kus vigastada sai kuus inimest. Sealne olukord on aga kontrolli alla saadud.

UEFA läkitas pärast mängu avalduse, kus sõnas, et inimestel, kes osalevad kokkupõrgetes, ei ole jalgpallis kohta. Tõenäoliselt on UEFAlt oodata ka staadioni sees toimunud kokkupõrgete eest Venemaa jalgpalliliidule karistust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles